Львівські десантники долучилися до проекту «Пісні війни»

17:50 17 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Десантник Богдан Ковальчин заспівав разом із лідером гурту «Мері» Віктором Винником. А головну роль у музичному кліпі «На схід», оператором та режисером якого виступив Віталій Костишин, виконав старшина 80-ї бригади Володимир Шамрай.

У міністерстві оборони України повідомили сьогодні, 17 травня: «В рамках масштабного соціально-мистецького проекту «Пісні війни» відбулася прем’єра дев’ятого синглу – пісні «На схід» у дуеті воїна АТО, десантника Богдана Ковальчина, і лідера гурту «Мері» Віктора Винника. Саунд-продюсування та запис треку було здійснено на студії «Jenny Records», а відеопродакшн «ArtSide Production» зняв на пісню кліп.

«На схід» – відверта сповідь автора-воїна. До війни Богдан Ковальчин працював на радіостанції, через що згодом на фронті отримав позивний «FM». До армії він пішов добровольцем, став десантником 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Писати пісні Ковальчин розпочав на війні», – повідомили також у МОУ.

«Музична композиція «На схід» – це більше емоція, ніж пісня. Але та емоція, яка гризе тебе після повернення: невизначеність, несприйняття, часто відчай, – повідомив Богдан Ковальчин. – Хочеться повернутись у той свій «Схід», щоб там знову зустріти ранок, почати усе спочатку з тими, хто за короткий час став найріднішими і з тими, кого вже не повернеш... «Зустрічати ранок» – ці слова у пісні для мене головний її меседж, адже життя продовжується, і попереду ще багато світанків та світла».

«У пісні «На схід» слова і почуття людини, яка пройшла війну. Тут чути біль від того, що часто ці люди після повернення із фронту не знаходять себе у мирному просторі, – пояснив лідер гурту «Мері» Віктор Винник. – Ми просто спробували розказати історію. Дякую авторам пісні – Богдану Ковальчину та Мар`яну Ганусяку за емоції і за довіру. Окрема подяка проекту «Пісні війни», який не дозволяє суспільству забути, що в нас війна». 

«Головну роль у музичному кліпі «На схід», оператором та режисером якого виступив Віталій Костишин («ArtSide Production»), виконав учасник АТО з 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Високомобільних десантних військ – бойовий побратим Богдана Ковальчина – старшина Володимир Шамрай. В АТО десантники були пліч-о-пліч, воювали у місті Щастя Луганської області у 2014-2015 роках», – повідомили також у МОУ.

«На схід» – друга композиція Богдана Ковальчина у проекті «Пісні війни». Торік було презентовано сингл «Бог біля тебе» у дуеті зі співаком Арсеном Мірзояном. Музику до обох композицій створив товариш десантника Мар’ян Ганусяк», – поінформували також у МОУ.

Соціально-мистецький проект «Пісні війни»., метою якого є випуск CD з піснями, створеними або заспіваними українськими вояками, які пройшли АТО чи досі захищають Україну на Донбасі. Альбом «Пісні війни». має об’єднати близько 15 сучасних україномовних військових пісень, написаних українськими захисниками та записаних в унікальних дуетах бійців АТО із відомими українськими артистами і побачить світ восени 2017 року», – повідомили також сьогодні, 17 травня, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів