Львівська волонтерська «Книжкова сотня» передала подарунки фронтовикам

14:08 3 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: mediarnbo.org

Активісти обіцяють, що й далі надсилатимуть книги солдатам, що несуть службу в зоні АТО.

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко поінформував сьогодні, 3 жовтня, на традиційному брифінгу в Українському кризовому медіацентрі: «Львівські волонтери передають книжки та пресу бійцям на фронт. Більша частина літератури одразу пішла на передову. Більшість книжок мають підписи авторів, а також першої леді – Марини Порошенко. Активісти обіцяють, що і далі надсилатимуть книги солдатам, що несуть службу в зоні АТО. Також вони налагоджують контакти з бібліотеками Маріуполя з метою обміну літературою».

Про це повідомляється в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.  Натомість у міністерстві оборони України розповіли в суботу:

«Близько сотні різноманітних книжок та журналів передали бійцям, які обороняють Маріуполь та підступи до цього міста активісти львівської волонтерської організації «Книжкова сотня». Більша частина літератури відразу пішла на передові лінії оборони.

Військовослужбовець одного з підрозділів Збройних Сил України з позивним «Раптом» наголосив: «Я приємно здивований, тим, що мешканці славетного міста Лева переймаються не лише тим, щоб у «АТОшників» були продукти, одяг і таке інше, але й передали нам ще і книжки. Тепер у нас є розвага в хвилини відпочинку».

А боєць з позивним «Злий» зазначи: «Річ у тому, що зараз до військ прийшли мобілізовані люди. Це не молоді пацани. Більшість бійців мають хороший життєвий досвід та високу освіту. Отже люблять гарну та цікаву книгу. А на передовій самі розумієте – бібліотек немає. Тому ми дякуємо нашим волонтерам». 

Особливо вразив хлопців той факт, що більшість книжок мають підписи авторів. А цілий ряд літератури для них переслала та підписала особисто дружина Президента України Марина Порошенко. Тепер ці книжки реліквія на передових позиціях.

Військовий медик Олександр запевнив: «Я дуже люблю читати. І розумію цінність книги взагалі, і що означає підпис автора. Мені приємно, що про нас дбають і думають люди всіх верств населення нашої України». 

Окремий подарунок волонтери скерували керівнику сектора – генерал-лейтенанту Анатолію Сиротенку. Вони підібрали й підписали військовому керівникові книгу про героїчний вчинок героїв Крут. Виявилось, що вони не просто вгадали, а попали, як то кажуть в «десятку». Річ у тому, що Анатолій Миколайович переймається відновленням історичної правди, та є одним з тих офіцерів, які брали активну участь у створенні історико-архітектурного меморіалу на честь загиблих молодих Героїв.

Активісти книжкової сотні пообіцяли, що і надалі надсилатимуть книги на передові позиції наших військ. А ще вони налагоджують контакти з бібліотеками міста Маріуполь стосовно обміну українською та патріотичною літературою».

Про це повідомили сьогодні, 3 жовтня, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів