XIV міжнародний фестиваль документального кіно мандруватиме Львівщиною

14:00 11 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: zakarpattya.net.ua

24 фільми з програми XIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно «Docudays UA», присвяченого проблемам захисту прав людини та довкілля, презентуватимуть на Львівщині з 12 жовтня до 10 листопада.

Про це повідомили сьогодні, 11 жовтня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: За словами організаторів фестивалю документального кіно «Docudays UA», під час нього презентуватимуть 24 фільми з різних країн світу на 11 відкритих майданчиках області, зокрема у Медіатеці та Львівському обласному  молодіжному центрі покажуть короткометражки для молоді про права переселенців. Окрім кіно  під час фестивалю відбуватимуться тренінги та дискусії щодо захисту прав дітей».

А регіональний координатор мандрівного фестивалю «Docudays UA» Вікторія Садова розповіла: «Цьогорічна тема фестивалю – «Чотири градуси», бо за прогнозами екологів, саме на стільки до кінця сторіччя підніметься  середня температура і клімат зазнає суттєвих змін,  це може завдати шкоди людини. Тому кожен мусить замислитись як гармонійно співіснувати у довкіллі з природою. Головні екоакції відбуватимуться у музеї – меморіалі «Тюрма на Лонцького», тут будуть організовані фотовиставки,  інша цікава акція – експертні дискусії  із зоозахисниками. І третій аспект – це показ фільмів на тему декомунізації».

Натомість представник  ГО «Граніт» Андрій Мочурад наголосив: «Ці фільми - дуже гарний навчальний матеріал, який можна використати поза межами навчальних закладів. Ми вирішили зробити покази  для студентів  і запросити осіб, які приїхали навчатись з інших областей,  адже така річ як права людини під час міграції є для молоді дуже актуальними особливо коли студенти їдуть на навчання чи працювати за кордон».

Своєю чергою, регіональний координатор Міжнародного мандрівного  фестивалю «Docudays UA» Ніна Хома запевнила: «Цього року ми створюємо платформу для школярів, будемо проводити окрім показів, зріз  того як пишуть підручники для юних поколінь, наскільки це адаптовано під міжнародні стандарти. Також поговоримо про захист прав дитини в школах з освітянами, психологами».

«Зокрема, під час брифінгу присутнім показали документальну стрічку «Боротьба Джамали», у якому журналістка Елін Йонссон зафіксувала  життя співачки і її сім’ї  в Україні та Криму. Фільм відтворює тему депортації кримських татар і є актуальним у історії сьогодення. Вхід на усі заходи фестивалю – безкоштовний. Детальніше із програмою можна ознайомитись за посиланням», – поінформували також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів