Львівщина відряджає на Євромайдан Різдвяні вертепи

16:40 4 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Юрій Дячишин

Вони виступатимуть у Києві перед мітингувальниками, щоб додати їм святкового настрою та родинного тепла.

Таке рішення ухвалили вчора на засіданні асоціації «Ради Львівщини», яке провів голова обласної – Петро Колодій, котрий наголосив: «Львівщина вже більше, аніж місяць, стабільно підтримує життєдіяльність київського Євромайдану. Практично безперебійно жителі Львівської області виїжджали до Києва».

Петро Колодій запропонував також відрядити від місцевих рад Львівщини на київський Євромайдан святкові вертепи. Голова обласної ради пояснив при цьому: «Наближаються Різдвяні свята. І безліч українців, зокрема, й жителів Львівщини, зустрінуть Різдво Христове на Майдані. Думаю, святкового настрою та часточку родинного тепла їм повинні привезти наші галицькі вертепи».

Голови місцевих рад Львівської області одностайно підтримали таку пропозицію. Відтак учасники засідання обговорили організаційні питання, що стосувались виїзду колективів у Київ та безпосередньо самого виступу на столичному Євромайдані.

Окремі вертепи готові презентувати різдвяну виставу на київському Майдані вже 6 січня, на Святвечір. Решта ж виступатимуть впродовж усього періоду Різдвяних свят. Про це повідомляє сьогодні, 4 січня, прес-служба обласної ради.

Як повідомляв «ЩЛ», 40% євромайданівців – зі Заходу України, львівський Євромайдан – це живлення київського, зокрема, саме львів’яни встановили на Майдані в Києві шопку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів