Львів став на кілька днів столицею джазу

23:28 27 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук / «День»

Події фестивалю«Alfa Jazz Fest», як і у попередні роки, розгортаються одночасно на трьох сценах – у Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького, також – на площі Ринок і у подвір’ї Палацу Потоцьких.

Від 25 до 29 червня Львів традиційно, вже вп’яте поринув у фестивальну джазову атмосферу і на кілька днів став джазовою столицею Європи, позаяк до міста з’їхалися найкращі світові виконавці, щоби взяти участь у «Alfa Jazz Fest» – міжнародному джазовому фестивалі, який щорічно влітку відбувається у місті Лева. А стартував він у 2011-му. Кожного року, зазначають організатори, захід відвідують понад 40 тисяч гостей. 

Події фестивалю, як і у попередні роки, розгортаються одночасно на трьох сценах – у Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького, також – на площі Ринок і у подвір’ї Палацу Потоцьких.  На головній сцені фестивалю імені Едді Рознера упродовж трьох фестивальних днів (26-28 червня) виступатимуть музиканти, які разом зібрали майже 60 статуеток «Grammy».

Серед хедлайнерів «Alfa Jazz Fest 2015» – легендарний джазовий гітарист Джордж Бенсон, відомий кубинський музикант Пакіто Д’Рівера, молода і харизматична японська піаністка Хіромі, яка виступить у складі свого найвідомішого проекту «The Trio» разом із не менш знаменитими партнерами – басистом Ентоні Джексоном і барабанщиком Саймоном Філліпсом, екс-партнери Майлза Дейвіса гітарист Майк Стерн і саксофоніст Білл Еванс вийдуть на сцені в складі супергрупи «The Mike Stern/Bill Evans Band», участь в якій беруть басист Том Кеннеді та барабанщик Стів Сміт. Звичайно ж, найбільше очікують шанувальники джазу на виступи легенд імпровізаційної музики – піаніста і клавішника Гербі Генкока, також – саксофоніста Вейна Шортера, який приїхав в Україну вперше в складі «Wayne Shorter Quartet», учасниками якого є піаніст Даніло Перес, контрабасист Джон Патітуччі і барабанщик Браян Блейд.

Україна на фестивалі представлена сімома проектами. Тим часом… Поки хтось джазом насолоджується, ГО «Економічний бойкотний рух» організував протестну акцію «Стоп Альфа-джаз». Згідно з повідомленням на сторінці у Фейсбуці координатора ГО Олега Радика, «Економічний Бойкот з друзями (Галицька Фортеця, Рабів до раю не пускають, Варта 700, Волонтерський полк та інші) джазували проти Альфа-Банку! Дали джазу!».

Про це повідомили в київському часописі «День».

Як інформував «ЩЛ», у Львові протестували проти спонсора фестивалю «Alfa Jazz Fest» – російського «Альфа-Банку».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів