Львів оновлюють відреставрованими брамами

11:20 22 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, відреставровану вхідну браму вже встановлено в будинку №9 на вулиці Підзамче, на черзі – №2 на Огірковій і №56 на Хмельницького.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 22 вересня, «Щоденному Львову», що в рамках проекту «Ревіталізація Підзамче» встановлено відреставровану вхідну браму на вулиці Підзамче, 9. У повідомленні також зазначено:

«Відновлення дверей тривало 6 тижнів. Це перша з трьох брам, реставрацію яких було заплановано здійснити в рамках проекту. 

«Загальна вартість відновлення цієї брами становить 20 тис грн. Внесок мешканців становив 15 %, решта – кошти донора, Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Експертну підтримку проекту реставрації забезпечило Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ). А самі роботи на всіх об’єктах виконують львівські майстри, які пройшли навчання від GIZ. Дуже важливим є те, що реалізація реставраційних робіт стала можливою завдяки активній підтримці місцевих мешканців, адже саме вони подавали пропозиції брам для відновлення», – розповіла Ярина Мельник, координатор проекту.

Мешканці будинку були дуже задоволені виконаною роботою та пообіцяли берегти свіжо відреставровану браму. «Ми переконали сусідів, зібрали гроші. Ще маємо залити поріг своїми силами. Робота просто ідеальна – сусіди з інших будинків заздрять», – відзначив Ігор Ярема, мешканець.

На сьогодні тривають роботи ще над однією брамою – за адресою вул. Огіркова, 2. Цієї суботи планується також розпочати реставрацію вхідних дверей кам’яниці Шульців (вул. Б. Хмельницького, 56).

Довідка: Проект «Ревіталізація Підзамче» реалізовує Інститут міста (Львів) та Інститут розвитку міст (Краків), у рамках Комплексної стратегії розвитку Львова. Проект співфінансується у рамках Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів