Львів багатогранний: збираємося в подорож і вибираємо район для оренди квартири

19:12 10 квітня 2018 р.

Фото до новини

Багата культурна та історична спадщина, тісні зв'язки з передовими містами Європи, гастрономічні витребеньки й численні фестивалі приваблюють до західної столиці України тисячі гостей і туристів.

Що можна побачити й де винайняти квартиру у Львові подобово, розповідають експерти «Добово».

Львів туристичний

Мандрівники й мисливці за враженнями завжди знайдуть, чим зайнятися у Львові. Стародавнє місто захоплює архітектурними пам'ятками, великою кількістю цікавих локацій. Музеї та незвичайні експозиції тут на кожному кроці.

Обов'язково завітайте до аптеки-музею, що розташована біля головної міської площі Ринок. Розпис на стелі, високі шафи, заставлені колбами, флаконами та баночками з цілющими настоями, написи латинською мовою, раритетні касові апарати й таблеткові машини перенесуть вас в аптеку позаминулого століття. Ще одна експозиція, якої більше ніде не зустрінеш, — колекція кинутих іграшок і предметів побуту радянської епохи. Портрети генсеків, старовинні картини, вази й посуд, ляльки, зламані машинки та забуті дитячі велосипеди зібрані у дворі будинку № 3 по вулиці Князя Лева.

Серед найбільш відвідуваних туристами кафе — знамениті далеко за межами України «Криївка», «Дім легенд», «Гасова лямпа», «Мазох-кафе», музей-ресторан «Сало».

Якщо ви вирішили провести у Львові кілька днів і особисто познайомитися з визначними пам'ятками, винаймайте квартиру на https://www.dobovo.com/ua/львів-квартири-подобово.html в центрі. Звідси зручно прокладати туристичні маршрути, а до пам'яток — рукою подати.

Культурне життя міста Лева

Численні фестивалі проходять тут ледве не щотижня. Сюди з'їжджаються музиканти, танцюристи, майстри театрального мистецтва, літератори й художники зі всієї України, ближнього і далекого закордоння. Міські сцени, вулиці і площі перетворюються в великі арт-майданчики, які об'єднують творців та їхніх шанувальників.

Серед найвідоміших фестивалів, що проходять щорічно у Львові, — міжнародний фестиваль класичної музики «Віртуози», всесвітньо відомий Alfa Jazz Fest, гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці», Шевченківські дні, Тиждень моди, «Флюгери Львова». Обов'язково відвідайте один з перерахованих заходів. Заощадити на проживанні можна, оселившись в одному із затишних міських хостелів.

Історичний центр України

Львів — місто з багатовіковою історією. Тут збереглися архітектурні споруди XIII–XIV століть — Латинський кафедральний собор, Вірменський собор, церква Святої Параскеви та інші релігійні споруди. Інтерес у любителів історії викликають колишня збройова палата, а нині музей зброї «Арсенал», палац Потоцьких — перлина барокової архітектури (тут розташувалася Львівська картинна галерея), унікальні кам'яниці на площі Ринок, міська ратуша, Личаківський цвинтар й інші пам'ятники архітектури.

Щоб зануритися в атмосферу середньовічного Львова, орендуйте квартиру на одній з центральних вулиць, і красою міста можна буде милуватися прямо з вікна.

Гастрономічний тур до Львова

Вирішили насолодитися кулінарними шедеврами галицьких кухарів? Вирушайте в гастротур Львовом. У цьому місті гурмани точно не залишаться голодними. Страви традиційної львівської кухні подають у ресторації «Бачевських», ресторанах Centaur, «Масони», «Пструг,, Хліб та Вино» і багатьох інших гастрономічних закладах міста. Скуштуйте карпатську форель, цвіклі, галицький борщ, штрудель з вишнею, голубці та інші страви. Не забудьте замовити живе пиво або вино, приготовані за старовинними рецептами.

Познайомитися з єврейськими кулінарними шедеврами можна в кнайпі «Під золотою Розою», яка знаходиться біля напівзруйнованої синагоги й оформлена в стилі старих єврейських будинків. Тут вас не тільки зустрінуть за всіма єврейськими традиціями, пригостять форшмаком, фаршированою щукою, хумусом і настоянкою на родзинках, а й запропонують поторгуватися при оплаті рахунку, адже в меню закладу немає цін.

Обов’язково зверніть увагу на головну міську кондитерську — «Львівську майстерню шоколаду». У цьому кафе-студії з шоколаду створюють справжні шедеври. Аромат ванілі та какао в повітрі, цукерки ручної роботи, 15 видів кави, молочні коктейлі, чай і свіжі соки піднімуть настрій і зарядять енергією перед прогулянкою містом.

Українська Кремнієва долина

У Львові особливо продуктивно розвивається сфера інформаційних технологій, що перетворила місто в столицю українських айтішників. Саме львівські фахівці в області IT-технологій розробили додаток Skype для смартфонів і понад 10 років створюють спецефекти для багатьох голлівудських блокбастерів, включаючи фільми «Спайдермен» і «Гаррі Поттер». Для комп'ютерників і програмістів у Львові побудували перший IT-House, а також планують будівництво цілої IT-Village з розвиненою інфраструктурою (школою, дитячим садком, магазинами, парками).

Відправляйтеся в подорож і відкрийте для себе багатогранність українського Львова!

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів