Курсанти львівської Академії сухопутних військ здійснили паломництво до святинь

23:12 31 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили у вівторок у прес-службі Міноборони, майбутні офіцери, які вже брати участь у бойових діях, молились за мир в Україні.

Понад 30 вихованців Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, які мужньо стали на захист Батьківщини від збройного агресора на сході держави, впродовж двох днів молились за мир в Україні. Метою заходу, який організували керівництво Академії сухопутних військ та Центр Військового Капеланства Львівської Архієпархії Української Греко-Католицької Церкви, став черговій крок в наданні допомоги військовослужбовцям відпочити, забути про жахіття війни, отримати душевний спокій.

Маршрут духовної подорожі пролягав через місто Стрий, де курсанти відвідали Катедральний храм Успення Пресвятої Богородиці. У катедрі семінарист Львівської духовної семінарії Святого Духа брат Володимир Мамчин розповів історію храму та чудотворної ікони Ліської Богородиці. На завершення усі спільно помолилися до ікони за мир в України.

У селищі Гошів паломники побували на Ясній Горі, де знаходиться монастирський коплекс монахів Чину Святого Василія Великого, якому понад 500 років. У центральному храмі ігумен обителі отець Дам’ян Кастран провів для молоді екскурсію та розповів історію цього святого місця. По завершенні кожен міг помолитися до чудотворної ікони Гошівської Богородиці, напитись води із джерела та побути у тиші.

У монастирі Згромадження Сестер Пресвятої Родини черниці радо прийняли молодь на нічліг. В обителі хлопці переглянули духовний фільм, а перед сном помолилися за військових, поранених, полонених та мир в Україні. Вранці прочани взяли участь у Святій Літургії, приступили до Святих Тайн Покаяння та Пресвятої Євхаристії.

На завершення молодь відвідала смт Міжгір’я, поруч з яким знаходиться Національний природний парк «Синевир».

– Мир починається у серцях кожного з нас, коли ми довіряємо Богові! – написав на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук голова Центру військового капеланства Львівської Архієпархії УГКЦ отець Степан Сус, який супроводжував молодих захисників України.

Слід додати, що вже цієї весни для вихованців та офіцерів Академії сухопутних військ, які боронили суверенітет та незалежність України під час АТО, заплановане чергове Міжнародне паломництво до Люрду, що у Франції. Традиційно курсанти матимуть можливість також відвідати святині Польщі, Чехії, Німеччини, Італії, Австрії та інших країн Європи.

Про це повідомили сьогодні, 31 березня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів