Кошти від концерту польського піаніста Артура Яроня й «Віртуозів Львова» передадуть на потреби нашої армії

17:12 20 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ реклами та маркетингу Львівської обласної філармонії

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» у відділі реклами та маркетингу обласної філармонії, 26 лютого польський піаніст Артур Яронь виступить разом з оркестром «Віртуози Львова» на підтримку своїх українських друзів.

У відділі реклами та маркетингу обласної філармонії повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову», що 26 лютого польський піаніст Артур Яронь виступить разом з оркестром «Віртуози Львова» з благочинним концертом на підтримку своїх українських друзів. У повідомленні також конкретизують:

«У такий спосіб піаніст прагне виявити свою солідарність з народом України. Кошти від концерту будуть передані на потреби Української армії.  Впродовж багатьох років оркестр «Віртуози Львова» та Артур Яронь виступають у концертних програмах у Львові та Польщі. 

«Артур Яронь – авторитетний музикант, піаніст, організатор багатьох музичних проектів у Польщі, багаторічний партнер Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова». У польському місті Бусько-Здруй під його керівництвом проходить міжнародний музичний фестиваль. У м. Кельце Артур Яронь є директором досить авторитетної музшколи, де навчається понад 800 учнів» – розповідає засновник та художній керівник оркестру, народний артист України Сергій Бурко. 

Піаніст виступав у Львові на фестивалі «Віртуози», і ось після значної перерви львів’яни та гості міста знову насолоджуватимуться майстерною грою Артура Яроня. Піаніст виконає два шедеври – Рапсодію у блюзовому стилі Джорджа Гершвіна та Концерт для фортепіано з оркестром № 2 Каміль Сен-Санса. 

Піаніст є прекрасним інтерпретатором музики Джорджа Гершвіна. Фортепіанний концерт Гершвіна «Рапсодія у блюзовому стилі» написаний у стилі «блюз-джаз». Він дуже цікавий і доступний для сприйняття широкому слухачеві.

До виконання залучений відповідний склад оркестру, музиканти, які працюють у такому стилі, це  і саксофони, і ударні. Твір є дуже популярний, і неодмінно викличе чимале зацікавлення у аудиторії. Окрім того, цей твір буде прем’єрним спільним виконанням оркестру та Артура Яроня». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів