«Кому Вниз», «Rock-H», «Механічний апельсин», «Орфей» співатимуть у Львові для АТО

15:12 26 вересня 2014 р.

Фото до новини

Правий сектор Львівщини збиратиме кошти для військових на благодійному фестивалі «Народжені Майданом». Захід відбудеться у Львові з 3 до 5 жовтня в Парку культури ім. Б. Хмельницького.

Основна мета – не святкувати, а зібрати кошти на потреби Добровольчого українського корпусу та Збройних сил України, зокрема 80-ї аеромобільної 24-ї механізованої бригад.

«Можливо сьогодні не час фестивалити, але у мене таке враження, що у Львові люди не відчувають, що йде війна на сході. Молодь може витрачати в нічних клубах 500 гривень за вечір. Тому концепцію фестивалю із безкоштовним входом ми змінили на платний із символічним внеском. Захід підтримало чимало підприємців та двері відчинені ще для багатьох охочих до співпраці. Наша мрія – це зібрати 1 млн гривень, аби, бодай, якось допомогти нашим воякам», – розповів на пресконференції у Львівському пресклубі організатор фестивалю Олексій Гоянюк.

Перепустки будуть зі спеціальним штрих-кодом і поділятимуться на два види: 50 гривень за один день, а 100 гривень – за три дні. Для дітей віком до 12 років – вхід вільний. Квитки можна придбати в місцях продажу будь-якого району міста Львова, а саме «Гастролі –ЮА», «Наш формат», намети «Правого сектора» тощо. Жителі інших міст можуть придбати і роздрукувати перепустки з інтернету.

Програма фестивалю буде насиченою і розрахована для людей різного віку. Охочі зможуть повчитись гончарству, ковальству, бойовому гопаку, приготуванню правдивого козацького куліша та стрілянню в тирі. Можна буде навіть зробити патріотичне тату, стрижку чи бодіарт. Також передбачено різні конкурси, розваги та майстер-класи. Дітям буде цікаво послухати байки казкаря Сашка Лірника, переглянути мультфільми.

На території фестивалю будуть розташовані різні сцени для виступів відомих українських гуртів, зокрема «Кому Вниз», «Rock-H», «Механічний апельсин», «Орфей», ансамблі та оперні співаки. Також перед глядачами виступлять театри «Воскресіння» і «Тріон», відбудеться презентація книг Юрія Руфа «Час революції» та Ігоря Бойчука «Сила снів». Варто зазначити, що дорогу і виступи усі учасники оплачують самі.

Гості фестивалю зможуть взяти участь у благодійному аукціоні, де виставлять на продаж різні сувеніри, речі з революційного Майдану та навіть особисті речі виконавців гуртів. Охочі також можуть побувати на території графіті та на нічному показі патріотично-національних фільмів.

«Бригади, яким ми збиратимемо кошти, зараз тренуються в Яворові, і ми сподіваємось встигнути передати оснащення до їхнього відрядження на фронт. Пріоритетом для закупівлі, окрім касок, бронежилетів та іншої амуніції, є саперні лопати, які потрібні для копання окопів під час обстрілів. Передавати оснащення ми будемо безпосередньо хлопцям в руки, оскільки речі можуть залишитись на складі, зокрема, або бути перепроданими», – додав Олексій Гоянюк.

Довідка

"Правий сектор" -  це політична партія та громадська націоналістична організація, яка виникла під час Євромайдану наприкінці листопада 2013 року шляхом об’єднання українських радикальних організацій.

Гурт «Йорий Клоц» продасть музичні аксесуари заради АТО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів