Художник зі Львова Ігор Маїк готує «оптичну» виставку

10:03 22 лютого 2018 р.

Фото до новини

Львівський художник Ігор Маїк сконцентрує восьму персональну виставку, яку він готує на кінець 2018 року, на оптичних структурах.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це він повідомив під час відеопрограми у Львівському прес-клубі.

-Цю виставку я буду концентрувати на оптичних структурах, якими я зацікавився ще студентом на початку 70-х років, - наголосив Ігор Маїк.

Ігор Маїк згадав про французького художника угорського походження Віктора Вазарелі, який у своїх оптичних композиціях від образотворчих мотивів доходив до майже абстрактних.

- А я на початку вісімдесятих вирішив піти зворотним шляхом: від оптичних структур - до певних узагальнених зображень. І цю виставку я вирішив сконцентрувати саме в цьому ключі, - наголошує Ігор Маїк.

Художник зауважив, що за життя він вигадав більше десяти різних технік - як рельєфних, так і пласких.

-У 80-90 роки я займався на кераміко-скульптурній фабриці монументальною керамікою: вазами, кашпо. Вони підштовхнули до певних об’ємних мотивів в моїй творчості. Я починав з великих рельєфів, де були виступи 5-6 сантиметрів, а деякі були такі, що їх можна довкола обійти. Багато хто з художників наліплює багатошарово фарби, щоби проявився цей рельєф. А я відштовхнувся від керамічних рельєфів і почав їх виклеювати з інших матеріалів. Потім ці форми обклеював тонесеньким полотном, і воно створювало об’ємну фактуру, яка є довговічною. Потім її розмальовував, декорував. Дуже люблю рельєфний планшет, де є груба мішковина,- розповідає про технологію творчості Ігор Маїк.

Восьму персональну виставку Ігор Маїк обіцяє сформувати з двох третіх нових робіт, а решту - доповнити творами з попередніх експозицій. 

Довідка

Ігор Маїк народився в 1956 році у Львові. Освіта – Львівський державний інститут прикладного і декоративного мистецтва (закінчив 1978 р.) Навчався на кафедрі художнього скла. Створював мозаїки, вітражі, панно зі скла та кераміки. 1986 року взявся за олійне малярство. Брав участь у майже ста виставках. Член НСХУ. Працює в галузі монументального і станкового живопису. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів