Художник з Польщі прикрасив велетенським графіті будинок на проспекті Чорновола у Львові

15:14 31 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ольга Швед / «Газета по-українськи»

Митець із Ольштина Бартек Свьонтецкі використав десятки кілограмів фарби й працював за допомогою підйомного крану.

Два тижні митець із польського Ольштина Бартек Свьонтецкі (Bartek Świątecki) малював велетенське абстрактне графіті на бічній стіні будинку на проспекті Чорновола, 29, у Львові. 31 жовтня графіті презентували для загального огляду.

Львів став частиною проекту, який Свьонтецкі реалізовує спільно з «Brain Damage Gallery та Polish Urban Art». «Polish Urban Art» – це проект спрямований на презентацію і популяризацію польського міського мистецтва в Європі.

Підсумком цього проекту у Львові, а також Батумі стануть графіті польських художників. У Києві та Мінську пройде виставка польського мистецтва міського простору від 1950-их років до нашого часу. Проект здійснюється за фінансової підтримки Міністерства культури і національної спадщини у місті Люблін.

Потрібну стіну на старому триповерховому львівському будинку обирали за принципом, аби вона добре проглядалася, була рівною та високою. Художник використав десятки кілограмів фарби, працював за допомогою підйомного крану. У роботі митець поєднав абстракцію і традиційні графіті, високе мистецтво і молодіжну культуру.

Бартек Свьонтецкі займається графіті і вуличним мистецтвом від 1996 року. Його роботи можна побачити у Німеччині, Франції, Чехії, Великобританії, Естонії, Польщі, Нідерландах, Україні.

Про це повідомила сьогодні, 31 жовтня, львівський кореспондент київської «Газети по-українськи» Ольга Швед.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів