Кабмін надав 120 млн гривень на фінансування невідомого українсько-китайського кінофільму

13:56 9 вересня 2013 р.

Відповідне розпорядження Кабінету міністрів України №664 від 25 липня "Про виділення коштів для фінансування спільного українсько-китайського кінопроекту в рамках співпраці між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки" опубліковано на офіційно урядовому порталі.

"Виділити Міністерству культури кошти в сумі 120 млн гривень для фінансування реалізації спільного українсько-китайського кінопроекту в рамках виконання плану заходів з реалізації домовленостей, досягнутих під час засідання Української частини Комісії зі співпраці між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки", - йдеться в розпорядженні Кабміну.

Згідно з розпорядженням, головним розпорядником коштів виступає Мінкульт, розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня та відповідальним виконавцем бюджетної програми - Держагентство з питань кіно. Міністерству фінансів доручено внести відповідні зміни до розпису держбюджету-2013 і передбачити кошти для реалізації спільного українсько-китайського кінопроекту в держбюджеті на 2014 рік. Доходи від продажу квитків у Китаї зросли на 36% порівняно з 2011 роком і сягнули 2,7 млрд доларів. Таким чином, Китай випередив Японію (2,4 млрд доларів) і став другим після об'єднаного ринку США і Канади (10,8 млрд доларів). Російський кіноринок - на дев'ятому місці з річним доходом 1,2 млрд доларів.

Newsru.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів