Іван Малкович буде удостоєний Шевченківською премією з літератури

18:00 20 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: platfor.ma

Комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка оголосив переможців 2017 року, які офіційно стануть лауреатами після того, як Президент підпише відповідний указ.

Зокрема, в номінації «Література, публіцистика, журналістика» переміг Іван Малкович (книга віршів «Подорожник з новими віршами»). Про це повідомив інтернет-виданню «Українській правді. Життя» один із членів Комітету премії, літературознавець і видавець Ростислав Семків.

За «Візуальні мистецтва» відзначили Миколу Малишка (художній проект «Лінія», Скульптура). У номінації «Музичне мистецтво» перемогла Богдана Фроляк (Симфонія-реквієм «Праведна душа ...», хорова кантата «Колір», музичний твір «Насниться сон мені»). А нагородою за «Кіномистецтво» відзначили Степана Коваля (анімаційний серіал «Моя країна – Україна»).

Оскільки цьогоріч переможців у театральній галузі не було обрано, лауреати премії отримають по 240 тисяч гривень. Загальна сума винагороди –  960 тисяч гривень на всіх. Про це повідомили в інтернет-виданні «Українській правді. Життя».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів