Іноземні фотографи покажуть у Львові, що вони побачили в зоні АТО

16:14 6 червня 2016 р.

Фото до новини

7 червня о 18.00 у Львівському палаці мистецтв відбудеться відкриття виставки всесвітньо відомих військових фотографів з Польщі, Росії, України та Чехії, які фотографували події на сході Україні в зоні АТО.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 6 червня, під час прес-конференції на тему: «Відкриття міжнародної фотовиставки відомих світових фотографів «...FORGOTEN BY WORLD» «…Забуті світом», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила представник департаменту культури ЛОДА Леся Корнат. 

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка наголосив, що ця акція за участі іноземних фотографів, є дуже важливою для України. 

- Російська пропаганда хоче продемонструвати події на сході України як громадянську війну, як дестабілізацію і внутрішній конфлікт України. Коли про ці речі говорять самі українці, то це сприймається заангажовано. Але коли про це говорять люди зі світовим іменем, то світові йдуть зовсім інші меседжі, - каже він. 

За його словами, всі кошти, які будуть зібрані, підуть на допомогу дітям, що найбільше потерпіли від ситуації на сході України. 

Леся Корнат також зазначила, що в той час, коли у Львові триває мирне життя, в зоні АТО є діти, які не можуть нормально вчитися, бавитися і просто жити. 

Мачей Монгірд, один із організаторів виставки та президент правління фонду «LAMBRE Foundation», зізнався, що коли влітку минулого року повернувся до Польщі з України, то помітив, що проблема України в Європі перейшла на другий план. 

- Моя злість на це спричинила до дій, щоби так не було. Ми захотіли донести до світу те, що відбувається в Україні. Як з’ясувалося, не було важко намовити військових репортерів з багатьох країн до допомоги. Всі, хто був там, на сході України, навіть думати не буде, чи допомагати чи ні, - розповідає він. 

Виставку вже двічі експонували в Польщі – у королівському замку у Варшаві та в Європейському центрі солідарності в Гданську. І тему подій в Україні вдалося повернути на перші шпальти польських газет. І декілька дітей уже отримали допомогу.

- А малий Діма, який мешкає у дитячому будинку в Маріуполі, завдяки виставці, знайшов далеких родичів зі США, які готові забрати його до себе, - розповыдає Мачей Монгірд.

Віце-президент організації «Expatria» Конрад Пружинскі вважає, що ніхто не може залишатися осторонь, коли в його сусіда – біда. 

- Уявіть собі, що ви сидите вдома та переглядаєте свою улюблену телепрограму. І раптом відчуваєте дим – це горить дім сусіда. І що будете робити – далі дивитися телевізор чи бігти на допомогу? – ставить він риторичне питання. 

За словами організатора виставки Пйотра Монгріда, зараз дуже важливо, щоби світ не забув про проблеми України.

- Гроші - важливі, допомога дітям – важлива. Але найважливіше, щоби світ не піддався поганій пропаганді, а побачив реальні речі, - каже він. 

За його словами, він сподівається, що ця виставка ще буде експонуватися у Німеччині та Франції. 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів