Глава УГКЦ висвятив у Львові єпископа-помічника Філадельфійської єпархії

15:20 4 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: ugcc.ua

Під час архиєрейської літургії в соборі святого Юра у Львові, яку очолив патріарх Святослав, відбулася урочиста хіротонія єпископа-помічника Філадельфійської архиєпархії Андрія (Рабія).

Про це повідомили в департаменті інформації УГКЦ, де також розповіли: «Апостольський нунцій в Україні, архиєпископ Клаудіо (Гуджеротті), прочитав буллу Папи Римського Франциска, в якій понтифік проголошує отця Андрія Рабія єпископом-помічником Філадельфійським, іменованим титулярним єпископом Германіціяни (США), уділяючи всі права та накладаючи всі обов’язки, що пов’язані з гідністю єпископа та з урядом згідно з нормами Кодексу канонів Східних Церков».

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відзначив Під час проповіді: «Минулого тижня у Києві та Львові відбулося святкували 50-річчя Світового конгресу українців. Я побачив наших українців з різних куточків земної кулі: з Південної Африки, Японії, Китаю, із тих країн, де ми собі навіть не уявляємо, що там сьогодні присутня наша Церква через наших вірних синів і дочок. Ми сьогодні стали учасниками хіротонії нового єпископа, якого Отець посилає, аби подбати про нашу Церкву у США. «Дорогий владико Андрію, Ви є сином цієї землі, сином княжого міста Львова, але Господь покликав вас на служіння в іншій країні, в іншій культурі, в іншому вимірі суспільного, культурного і церковного буття. Але тих дві дійсності ви поєднали у своїй особі. Тому сьогодні ми відчуваємо свято сили і єдності нашої Церкви».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів