Перше богослужіння українською мовою відбулося у храмі Люблінського католицького університету

16:07 28 листопада 2021 р.

Фото до новини

Відтепер щонедільня свята меса в академічному храмі Університету відбуватиметься також і українською мовою.

З 28 листопада щонедільна свята меса о 9:30 в академічному храмі Люблінського католицького університету цього навчального року проходитиме українською мовою. Сьогодні відбулося перше таке богослужіння. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Причини рішення запровадити святу месу українською мовою пояснив проректор Люблінського католицького університету з питань місій та адміністрації отець, проф. Мірослав Сітаж.

«Кодекс канонічного права зобов'язує єпископа і пароха піклуватися про всіх людей, особливо інших обрядів та інших національностей. У Любліні є багато людей, які розмовляють українською мовою, які є послідовниками латинського обряду в Церкві», - підкреслив проректор.

Він повідомив, що першу месу українською мовою в академічній церкві KUL очолив митрополит Київський і Житомирський Віталій Кривицький.

«Меса українською мовою в академічному храмі Люблінського католицького університету – це можливість для багатьох людей, які вважають її своєю „мовою серця”, не тільки почути і добре зрозуміти, що їм говорить Бог і Церква, а й зустрітися та інтегруватися з тими, хто відчуває те ж саме», - сказав речник Люблінського католицького університету проф. Міхал Виросткєвич.

Речник поінформував, що університет забезпечує потреби студентів та інших жителів міста, для яких українська мова є рідною. Він додав, що літургія стане інструментом для «створення спільноти людей, які відчувають і розуміють подібне».

В академічному храмі Люблінського католицького університету щонеділі відправляються теж меси англійською мовою.

Літнє радіо у Польщі три рази на день говоритиме українською

Шість особливостей нового перекладу Нового Завіту українською мовою

ПФК Львів звільнив тренера, який вимагав, щоб судді зверталися до нього українською мовою

Літинський подав в суд на Нацраду, яка не чує російської на телеканалах Коломойського, Ахметова, Фірташа, Льовочкіна

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів