Форум видавців у Львові відкрився під гаслом «Століття змін. Століття боротьби (1914-2014 рр..)»

23:10 10 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: culture.kharkov.ua

Офіційно захід розпочне свою роботу завтра, 11 вересня, о 10.00 у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких.

Сьогодні, 10 вересня, у Львові відбулася церемонія урочистого відкриття ХХІ Форуму видавців, який триватиме 11-14 вересня. Фокусною темою цьогорічного Форуму є тема «Століття змін. Століття боротьби (1914 – 2014 рр.)».

На прес-конференції з нагоди відкриття Форуму представник співорганізатора Форуму, депутат Львівської обласної ради Ярослав Качмарик подякував президенту громадської організації «Форум видавців» Олександрі Коваль за роботу, яку вона проводить для популяризації книговидання і зазначив, що «Львівщина без Форуму видавців не уявляє свого культурно-мистецького життя». «Особливості нинішнього Форуму продиктовані часом. Якщо рік тому більшість учасників, дивлячись на книгу, говорили про участь України в Європейському співтоваристві, то сьогодні ми дивитимемось на видання і говоритимемо про ті події, які відбуваються на сході України. Дуже добре, що один із напрямів форуму носить назву «Східний фронт», який відображатиме проблеми сьогодення в нашій державі», – зазначив Качмарик.

У свою чергу Коваль повідомила, що цьогоріч організатори підготували для читачів 960 заходів і наголосила, що Форум видавців у Львові наближається до рівня потужних європейських фестивалів. «11-14 вересня Львів перетворюється на Форум авторів, видавців, книгарів, перекладачів, бібліотекарів, ілюстраторів і, звісно, читачів. 960 заходів. Такого ще не було ніколи. Ми справді наближаємося до європейських фестивалів», – зазначила Коваль.

Увечері у львівському храмі Святих апостолів Петра і Павла відбулася Свята Літургія з нагоди урочистого відкриття Форуму видавців.

11 вересня о 10.00 у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких міста Львова розпочнеться офіційне відкриття роботи Форуму. Найбільший книжковий ярмарок працюватиме у львівському Палаці мистецтв (вулиця Коперника, 17) і на проспекті Свободи, де буде представлено тисячі книжкових новинок за видавничими цінами. Вхід для пенсіонерів, дітей шкільного та дошкільного віку – безкоштовний.

Організатори цьогорічного Форуму очікують на ньому понад 50 тисяч відвідувачів, 370 авторів, 210 видавців, 250 журналістів. Почесними гостями фестивалю стануть країни Дунайського регіону. Усього ж на Форумі буде представлено 25 країн світу.

Під час Форуму видавців відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців премії «Найкраща книг Форуму – 2014». На здобуття премії цього року номіновано 316 книжок від 68 видавництв.

На цьогорічному Форумі видавців у Львові 11-14 вересня, не будуть представлені російські видавництва, а книжки, видані в Росії, позначатимуть.  Про це повідомило сьогодні, 10 вересня, інтернет-видання «Newsru.ua».

Натомість «Щоденний Львів» вже інформував про програму 21-й Форуму видавців у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів