21-й Форум видавців стартує у Львові 11 вересня

14:50 15 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в п’ятницю в прес-службі міськради, цього року на його 55 локаціях проходитиме 700 заходів, участь візьмуть 200 видавництв та 300 авторів з 23 країн світу.

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, 11 вересня стартує «21 Форум видавців у Львові». В повідомленні також конкретизують:

«Цього року на 55 локаціях проходитиме 700 заходів, участь візьмуть 200 видавництв та 300 авторів з 23 країн світу.  21-й Форум видавців традиційно проведе міжнародний літературний фестиваль, книжковий ярмарок, урочисту церемонія вручення книжкової премії «Найкраща книга Форуму-2014», фестиваль дитячого читання «Книгоманія», благодійну акцію «Третій вік: задоволення від читання», фестиваль«Молода Республіка Поетів», «Ніч поезії і музики», бібліотечний форум.

Цього року будуть відзанчені такі дати:

440 років видання Іваном Федоровичем «Букваря» і «Апостола»,

200-ліття Тараса Шевченка,

150-ліття Михайла Коцюбинського.

Фокусна тема Форуму: «1914-1939-1989-2014 роки»

Спеціальні теми:

UkrainEUkraine

DonauLounge

Жінка у світі, що змінюється

Єврейська культура в Україні

Крим

Спеціальні гості Форуму видавців: Міленко Єрґович (Хорватія), Мартін Поллак (Австрія), Тімоті Снайдер (США), Софі Оксанен (Фінляндія), Януш Гловацький (Польща), Людмила Уліцкая (Росія), Володимир Войнович (Росія-США), Мустафа Джемілєв (Україна), Рефат Чубаров (Україна), Лявон Барщеускій (Білорусь), Паскаль Брюкнер (Франція).Цей список буде доповнений!

Загалом, як повідомили організатори, на Форум видавців завітає 317 авторів з України та з-за кордону, а саме: з Австрії, Австралії, Албанії, Білорусі, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Грузії, Італії, Ісландії, Канади, Македонії, Німеччини, Нової Зеландії, Норвегії, Польщі, Росії, Сербії, Словаччини, США, Угорщини, Фінляндії, Хорватії, Швейцарії, Швеції, Чехії.

Вперше у межах «Форуму видавців у Львові» будуть діяти тематичні майданчики – історичний, жіночий, дитячий, кулінарний, природознавчий. Тут будуть відбуватись тематичні заходи, зустрічі з письменниками і продаж тематичних книг. 

Ті, хто придумають найкращі назви й промогасла для цих майданчиків, отримають приз: персональне запрошення відвідати заходи, а також книжку з автографом автора.

Під час Форуму буде проведена благодійна акція для людей літнього віку: «Третій вік: задоволення від читання», яка відбудеться втретє. 

«Завдяки нашому партнерові велика програма заходів для літніх людей: зустрічі з письменниками та інтелектуалами, концерт улюблених виконавців, концерт хорів, майстер-класи з креативного письма і дослідження родоводів. Літні відвідувачі ярмарку також матимуть можливість придбати книжки з суттєвими знижками. Вхід на всі заходи – безкоштовний!», – повідомили організатори

Цьогорічні ювілеї «Форуму видавців у Львові»:

10 років. Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» додався до цьогорічної програми

64 книгомани з більшості областей України, переможці Всеукраїнського конкурсу дитячого читання, приїдуть до Львова, де зможуть зустрітись з улюбленими письменниками, позмагатись у різноманітних літературних квестах і конкурсах та отримати подарунки, а також знайти нових друзів. Партнером цього заходу традиційно виступає фундація «Кока-Кола». Фестиваль, що традиційно проводиться в травні, був перенесений

10 років. Фестиваль «Молода республіка поетів» більший за попередні.

Започаткований Стронґовським, фестиваль розвивається. На конкурс надійшли вірші від 147 молодих поетів, що вдвічі більше, ніж торік.

5 років. Бібліотечний форум.

Потроху стає альтернативою міжнародній бібліотечний конференції, яка проводилася в Судаку. Участь візьме понад 100 бібліотекарів з цілої України, а також з Польщі.

 «Проведення цьогорічного Форуму видавців буде найскладнішим з усіх попередніх років. Багато фінансових та безпекових питань намагаємося вирішити з допомогою наших старих і нових партнерів. Дуже багато людей та інституцій пропонують свою допомогу. Про це ми детальніше розповімо за кілька днів, або на брифінгу, дату якого повідомимо додатково», – зазначили організатори Форуму видавців.

Контактна інформація: 

Громадська організація «Форум видавців»

Адреса: а/с 6644, м. Львів, 79005

Тел./факс: (032) 276-41-52, 276-46-94

e-mail: presa@bookforum.com.ua

bookforum.ua

Facebook: facebook.com/lviv.bookforum».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів