Фестиваль альтернативних театрів «Ніч театру» пройде у Львові вчетверте

12:00 23 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Найдовша театральна ніч у Львові розпочнеться 25 серпня й триватиме до 30-го.

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 23 серпня: «вісім театрів, три локації, сполучення центру та віддалених районів Львова, танець, інтерактивні вистави, сучасна та класична драматургія, перфоманс – все це підготували організатори четвертого фестивалю альтернативних театрів «Ніч театру» для львів`ян і гостей міста. Більша частина фестивалю – аж шість вистав – будуть представлені 25 та 26 серпня на Левандівці у вечірній час в рамках Фестивалю Параджанова, який проходить в культурно-мистецькому центрі «Супутник» та у Левандівському парку».

Співзасновник» Ночі театру» Анастасія Войтюк розповіла: «Для мене Ніч театру вже стала традиційною для Львова. Це класний майданчик для альтернативних театрів, де немає конкуренції, а є спільнота друзів, які люблять театр. Ми ростемо і до нас доєднуються нові учасники: цього року шість із восьми театрів виступають на Ночі вперше. Учасниками «Ночі театру» є як аматорські колективи, так і професійні, одні існують вже багато років, інші – лише нещодавно виникли, але усіх об’єднує любов до театру, а, власне, це і є основною метою нашого фестивалю – зібрати людей, які люблять театр та обмінюватися досвідом, ділитися з глядачами своїми напрацюваннями».

Натомість співорганізатор «Ночі театру» Анастасія Сімака запевнила: «Ми вперше працюватимемо на двох нових майданчиках, вірніше, це була ініціатива театрів — залучити нові місця для показу вистав.  вільний театр «Око» покаже виставу в кафе «Де Манджаро», а останнього учасника «Ночі театру» – театр «Намір» – можна буде побачити 30 серпня на вулиці Заводській, 31».

У міськраді повідомили також: «Цього року в «Ночі театру» візьмуть участь вісім колективів – п’ять львівських і три приїжджих. Львів представлятимуть театри «Живаго» з трагіфарсом «Milking cows» (режисер – Зоряна Починайко, театр був заснований у 2015 році і працює з провокативним текстом в класичній техніці), «Склад 2.0» із виставою «6х0» (виник на базі колективу «Другий склад» у 2015 році, працює в техніці експериментального драматичного театру, режисер – Єва Якубовська), «Domus» (один із наймолодших театрів, виник у 2016 році, працює в техніці драматичного театру, покаже виставу «Очі блакитного собаки», режисер – Наталія Меньшикова), «Вільний театр «Око» (перший професійний приватний театр у Львові, який працює в цікавому форматі театр-кафе, де під час вистави глядачі сидять за столиками і п’ють каву, презентуватиме виставу «Mon bebe, або маленькі хитрощі», режисер – Галина Воловецька), «Намір», який працює у Львові вже понад 10 років, на своєму рахунку має чимало оригінальних постановок, фестивалів та нагород, п'єси авторства режисера театру Іри Задорожної любляться та збирають повні зали, для «Ночі Театру» завжди намагається робити щось нове, свіже».

«Гостями на фестивалі будуть театр «Сонях» із Рівного (виник ще у 2000 році, працює в різних експериментальних техніках та за 17 років став репертуарним, проте має свою навчальну студію, привезе виставу «Недитячі ігри», режисер – Олексій Титаренко), народний аматорський театр «Дзеркало» із Хмельницького (найдавніший колектив, який виник ще у далекому 1953 році, працює в різноманітних техніках, а цього разу привезе до Львова пантомімічно-етюдну виставу «Історії з коробки», режисер – Дмитро Гусаков), народний аматорський молодіжний експериментальний театр «ЛюбАрт» із Калуша (представить в техніці драматичного театру з елементами музики та танцю виставу «Маняки», режисер – Любов Липовська)», – поінформували також у міськраді та опублікували програму фестивалю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів