До Всеукраїнської прощі у Страдч долучилися 64 строковики навчального центру на Львівщині

15:26 1 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Очолив святкове Богослужіння Патріарх Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук.

Юнаки, призвані на строкову службу до 184-го навчального центру львівської Акакдемії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, помолилися разом із 10 тисячами вірян, які здійснили паломництво до святого місця, за мир в Україні. Очолив святкове Богослужіння Патріарх Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук. 

Поїздку строковиків на прощу організувало керівництво 184гго навчального центру разом із Центром військового капеланства Української греко»католицької церкви. Один з організаторів поїздки, отець Тарас Михальчук, зазначив:

– Ми, християни, всі усвідомлюємо, що окрім допомоги матеріальної завжди потрібна допомога духовна, а це – молитва, це – надія на Боже милосердя, особливо, у такий складний час. І серед тих людей, які були присутні під час прощі на Божественній Літургії, на усіх інших молитвах, серед тих людей, які насправді дуже вболівають за нашу країну, молячись за мир і за єдність країни, були присутні військовослужбовці, тому це – момент особливого єднання, це момент особливої вдячності одні одним. Страдч – це особливе місце, чудотворне, тут в особливий спосіб діє Бог і це дуже важливо, бо кожен з нас має свої надії, свої труднощі, і кожен завжди сподівається, на Боже благословення, щоб усе вирішилось.

24-річний солдат строкової служби з міста Хмельницького Ігор Рижак розповів після прощі:

– Я був у Єрусалимі, оглядав там святі місця, але тут у Страдчі теж дуже величні святині, і щоб потрапити сюди не потрібно долати таку далеку дорогу. Тут відбувається і Служба Божа, і молитва, тут можна просити миру і благословення і для себе, і для країни. Мені дуже приємно що Патріарх кілька разів згадав про військових, подякував їм, що вони захищають усіх людей, адже і справді, наші солдати готові віддати своє життя за усіх українців. Я тепер теж ношу військову форму, і розумію, яка велика відповідальність нині лежить на мені, адже сьогодні я побачив, яку велику повагу мають українці до своїх захисників.

Всеукраїнська проща мирян до села Страдч завершилася Божественною Літургією, яку відслужили у капличці біля монастирської гори Патріарх УГКЦ Святослав Шевчук у співслужінні десятків єпископів та священиків. Тисячі вірян молилися просто неба навпроти каплички, кому ж не вистачило місця, ті піднялися у лісок на схилах пагорбу.

Старший офіцер відділу по роботі з особовим складом 184-го Навчального центру, полковник Петро Левус, зазначив?

– Яке б відношення в людини не було б до церкви, до віри, коли вона стикається зі Святим Письмом, коли вона стикається зі священиками, тоді вона знаходить те, що є важливим у житті. Ті 64 юнаки, які побували на цій прощі, які почули слова, що були неодноразово звернені до армії, в них, напевно, залишився слід, адже вони почули і слова примирення, і слова надії, і слова віри, і на цьому я акцентую увагу, бо, якщо немає цих речей, то немає сенсу життя. Ті хлопці, які з елементом невідомості попали в армію, вони надіються і вірять, що скоро буде мир, вони надіються і вірять, що все буде добре у їхніх сім’ях, і оті слова благословення, які сьогодні звучали, мають додати їм сили в процесі проходження служби.

Після завершення Богослужінь строковики оглянули пам’ятки Страдчанської гори, а отець Тарас Михальчук, який їх супроводжував, подарував строковикам натільні хрестики та іконки. Перед від’їздом до Навчального центру біля однієї з монументальних композицій Хресної дороги усі зробили спільну фотографію.

Про це повідомили на сайті львівської Акакдемії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів