Для реставрації стінопису Гарнізонного храму Львова потрібні 11 мільйонів гривень

15:20 15 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: kapelanstvo.info

Капелани анонсували: «Прізвище та ім'я меценатів, які зробили пожертву від 500.000 гривень, будуть написані у стінописі храму!».

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла на вулиці Театральній, 11 завершується перший етап реставрації стелі над вівтарем (консервація та реставрація стінопису, 325 квадратних метрів). Наступний етап реставраційних робіт розпочнеться у 2018 році й, в залежності від пошуку фінансів, триватиме до 2022-го.

Для завершення реставрації стінопису потрібно зібрати 11 мільйонів гривень. Наразі реставраційні роботи відбувається за кошти парафіян храму, поодиноких меценатів та міністерства культури та національної спадщини республіки Польща.

Ці фрески – справді витвір мистецтва. Зокрема, у куполі зображено представлення апостола Павла народам. Тому намальовано карту світу, якою її собі уявляли на той час, а навколо – різні народи і тварини.

«Тут є слон з арабами, африканець, індіанці, а з іншого боку – верблюд і лев. Ці тварини є персоніфікаціями різних континентів», – повідомивзапевнив

Про це повідомили сьогодні, 15 червня, на інформаційному порталі пасторального та соціального служіння капеланів Львівської архиєпархії УГКЦ «Капеланство.info», де також анонсували: «Прізвище та ім'я меценатів, які зробили пожертву від 500.000 гривень, будуть написані у стінописі храму!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів