7 березня у Львівській опері співатиме світової слави баритон Олександр Ріттель-Кобилянський

12:38 4 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: «День»

Володар однієї з найпрестижніших музичних нагород у світі – премії Європейського фонду культури при Європарламенті в Страсбурзі – завжди залюбки відвідує Львів, бо це місто для нього – не лише чудова архітектура, а, передусім, високоосвічені, інтелігентні люди.

«У Львівській опері заспіває світової слави баритон Ріттель-Кобилянський», – повідомила сьогодні, 4 березня, кореспондент київської газети «День» Тетяна Козирєва, конкретизуючи при цьому

«Останніми роками знаменитість доволі часто буває у Львові. Зокрема, чотири роки тому виступав на урочистостях з нагоди 60-річчя творчої діяльності на сцені Театру імені Марії Заньковецької заслуженої артистки України Любові Каганової.

Костянтин називає Любов Яківну своєю «другою мамою». І в цьому –  нічого дивного: батьки Костянтина – Світлана Кобилянська та Олександр Ріттель – працювали колись у львівському театрі (див. публікацію «Опера не антикварний, а сучасний вид мистецтва» в газеті «День» від 3.03.2011) .

Цього разу гість з Німеччини виконає на запрошення Львівської опери партію Ескамільйо в опері Бізе «Кармен». Вистава відбудеться 7 березня. 

В інтерв’ю «Дню» співак зазначав, що завжди залюбки відвідує Львів, бо це місто для нього – не лише чудова архітектура, а, передусім, високоосвічені, інтелігентні люди: «Тут усі із теплотою та любов’ю згадують моїх батьків».

Довідка «Дня»:

Костянтин Ріттель-Кобилянський народився 7 листопада 1975 року. Відомий на Заході оперний баритон.

Закінчив Одеську консерваторію та вокальну аспірантуру у Вищій музичній академії Фрайбурга (Німеччина). Доктор музики.

Володар однієї з найпрестижніших музичних нагород у світі – премії Європейського фонду культури при Європарламенті в Страсбурзі. Нагороджений Орденом Святої Софії «За талант і славу України».

Його сольна кар’єра складається з численних виступів у провідних оперних театрах Європи та Америки. Улюблені партії: Жермон у «Травіаті», Ескамільйо в «Кармен», Трубадур в однойменній опері».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів