5-7 травня у Львові розпишуть Святоюрський мур

15:30 4 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: artklass.lviv.ua

Композиція буде створена за мотивами українських художників-стипендіатів Митрополита Андрея Шептицького.

«У Львові відбудеться монументальний розпис Святоюрського муру», – повідомили сьогодні, 4 травня, «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«З 5 до 7 травня з 10.00 до 17.00 на Святоюрській горі біля церкви Святого Юра на вулиці Листопадового чину буде здійснений монументальний розпис на тему «Ангели-хоронителі наші, які удень так і вночі будьте Україні до помочі». Завершують розпис Святоюрських мурів з червня 2016 року талановиті учасники Форуму, які прибувають до Львова 29 травня 2016 року зі Сіверськодонецька, Маріуполя, Славянська, Кальчика, Хмельницька, Станиці Луганської, Черкас, Одеси, Рогатина та Києва.

Організатори розпису розповіли: «Митрополит Андрей Шептицький особливого означення надавав творчому розвитку особистості, вважаючи культуру основним засобом утвердження державності та наголошував, що «занепад культури якогось народу – це більша трагедія, ніж упадок держави, яку легше відзискати, ніж відродити силу культури власного народу».

Міжнародний форум мистецької творчості «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа» на Львівщині розпочався цього року у Львові 3 березня системою науково-мистецьких семінарів з проблем художньої культури України, серією конкурсів, фестивалів, арткласів, пленерів, виставок для дітей та молоді науково-практичних конференцій з образотворчого мистецтва України для педагогів та батьків, спрямованих на вихованням художньо-естетичної культури та розвиток творчого мислення Особистості Людини й завершується 19 грудня 2016 року Всеукраїнською науково-практичною конференцією «Художня культура України – гідна частина та окраса світової». Форум «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа» заснований Ольгою Михайлюк у 2003 році на базі БФ «Львівська дитяча галерея» з метою відродження виховних ідей та дороговказів Митрополита Андрея Шептицького. 

Цього року Форум проходить під патронатом Преосвященного Владики Ігоря за підтримки Львівської обласної адміністрації, Львівської міської та обласної рад, фонду Шептицьких і мецената української культури.

Композиція буде створена за мотивами українських художників-стипендіатів Митрополита Андрея Шептицького на стінах Собору Святого Юра завдяки благочинній підтримці мецената української культури Олени Демченко. У розписі візьмуть участь близько 120 переможців заочного туру МКПМ «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа» від дня міста до Дня захисту дітей.

Детальніша програма – за посиланням www.artklass.lviv.ua. За довідками звертатися: mihajluk@gmail.com. Деталі – на сайті http://artklass.lviv.ua/2016/».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів