5-6 червня реалізовуватимуть літературний проект «Читай. Львів» (програма)

11:05 3 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки «Читай.Львів» в інтернет-мережі «Facebook»

У п’ятницю й суботу в музеях, галереях і театрах нашого міста відкриватимуть для його відвідувачів літературний Львів.

5-6 червня відбудеться новий унікальний літературний проект «Читай. Львів», який створено з метою популяризації літератури та зміцнення іміджу Львова як літературного міста. у відділі промоції міста Львівської міської ради розповіли:

«Новий літературний проект «Читай. Львів» має на меті показати літературу як багатогранний жанр мистецтва та зацікавити усіх відкрити для себе літературний Львів. Заходи триватимуть два дні, 5 та 6 червня – у п’ятницю та суботу. У програмі фестивалю чимало різноманітних подій, які відбуватимуться у музеях, галереях і театрах міста. Серед атракцій проекту літературний вечір від молодих письменників в Музеї етнографії та художнього промислу, вистава від Театру імені Леся Курбаса та окремі дитячі заходи від видавництва «Старого Лева».

Програма

П’ятниця, 5 червня

17:00 – відкриття фестивалю. Вистава «Я йду, Христе»в театрі «У кошику». Презентація проекту «Зателефонуй Шептицькому» від Київстар у Національному музеї імені Андрея Шептицького на проспекті Свободи, 20. Вхід – вільний.

17:30, 18:00, 18:30, 19:00, 19:30, 20:00 – казка для дітей «Пригоди Львівських ельфів» на площі Ринок, 1. Ціна: дитячий – 30 грн., дорослий – 60 грн.

18:00 – «Між автором і перекладачем: Ірина Славінська» – зустріч-презентація книг: «Історії талановитих людей. Книга друга», Ірина Славінська («Брайт Букс»); «Не сподівайтеся позбутися книжок», Умберто Еко, Жан-Клод Кар’єр (переклад з французької – Ірина Славінська, «Видавництво Старого Лева»). Модератор: Грицько Семенчук. Книгарня «Є» на проспекті Свободи, 7. Вхід – вільний.

18.00 – «Історія Соломіїного Дому в мемуаристиці» («У житті Крушельницької було два міста, що мали одну назву – Львів-увертюра і Львів-епілог. Тут вперше відчула радість успіху і гіркоту невдач, тут здобула друзів і ворогів, пізнала першу славу і людську заздрість. Тут вперше вийшла на оперну сцену і востаннє зійшла зі сцени …» (З книги «Соломія Крушельницька. Міста і слава»)) у Музеї Соломії Крушельницької на вулиці Соломії Крушельницької, 23. Ціна: 20 грн.

18:00-21:30 – екскурсія «Літературний Львів» від компанії «Мандри плюс» на початку вулиці Вічевої. Ціна: 15 грн. 

19:00 – «Франкові співи» від вокалістів Львівської філармонії Палац Бандінеллі площі Ринок,2. Вхід – вільний.

20:00 – «Львів Михайла Голинського» (Львів у спогадах Михайла Голинського (1890-1973) – це особлива атмосфера музично-театрального й мистецького життя 20-30-х років ХХ ст., кав’ярень, дружніх вечірок, портрети відомих львівських письменників, художників і музикантів – приятелів співака) у Музеї Соломії Крушельницької на 

вулиці Соломії Крушельницької, 23. Ціна: 20 грн. 

20:00 – поетична вечірка «Голоси до літа». Учасники: Катерина Міхаліцина, Ірина Старовойт, Юлія Мусаковська, Остап Сливинський, Маріанна Кіяновська, Грицько Семенчук. Модератор: Мар'яна Савка. «Видавництво Старого Лева» 

20:00 – виступ гурту «Перекоти Поле» у Музеї Новаківського на вулиці Листопадового Чину, 11. Ціна: 20 грн. Фестиваль-ресторація «Лівий берег» на проспектіСвободи, 28. Вхід – вільний

Субота, 6 червня

15:00-17:00 – театрально-танцювальний хвостатий балаган «36 і 6: котів забагато не буває» від письменниці Галини Вдовиченко та ілюстратора Наталки Гайди (за мотивами книжки «36 і 6 котів»). «Видавництво Старого Лева», Львівська копальня кави, дворик на площі Ринок, 10. Вхід – вільний.

15:30 – Літературний вечір від «Книжкова шафа» Етнографічний музей пр. Свободи, 15 Вхід безкоштовний

16:00, 16:30, 17:00, 17:30, 18:00, 18:30, 19:00, 19:30, 20:00 – казка для дітей «Пригоди Львівських ельфів» на площі Ринок, 1 Ціна: дитячий – 30 грн., дорослий – 60 грн.

18:00 – «Маестро Колесса» (Микола Колесса (1903-2006) – наш сучасник і водночас – втілення мистецького світу всього двадцятого століття, композитор, диригент, педагог і музичний діяч пройшов довгий та яскравий життєвий шлях, з якого майже 100 років пролягали через Львів. «Року 1907-го мого батька скерували на роботу до філії Академічної гімназії. Наша родина перебралася до Львова. Львів зробив на мене сильне враження. Такого великого міста я ніколи не бачив») у Музеї Соломії Крушельницької на вулиці Соломії Крушельницької, 23. Ціна: 20 грн.

18:00 –  музично- поетичний вечір від музичного клубу «ЧАЙ» у Музеї Новаківського на вулиці Листопадового чину, 11. Вхід – вільний.

18:00 – екскурсія «Літературний Львів» від компанії «Мандри Плюс» на початку вулиці Вічевої. Ціна: 15 грн.

18:00 – Літературник від «Львівські прозові читання» у кав’ярні-галереї «Штука» на вулиці Котлярській, 8. Вхід – вільний.

19:00 – Літературник від творчого об’єднання «ЛІД-9. Без цензури». Віталій Попович (Мукачево), Віолета Димна (Львів), Віталій Керестен (Мукачево), Джон Гнатів (Львів), Альона Кулакова (Дніпропетровськ), Євгеній Морі (Дніпропетровськ), Ско Рик (Львів), Ти Куди (Львів) у Музеї зброї «Арсенал» на вулиці Підвальній, 6. Попередня реєстрація

19:00 – вистава «Memento Vivere» за Романом Гарі в Театрі імені Леся Курбаса на вулиці Леся Курбаса, 3. Ціна: від 80 до 100 грн.

19:00 – «The Polar Star». Літературник від «Типовий Творчий Львів» (6 червня в Італійському дворику о 19.00 на вас чекає приємна і по справжньому цікава акустика від гуртів «Sunguns», «Mystic Shores» та ін. (список ще формується), а також з вами поділиться своєю творчістю нове покоління поетів: Женя Морі, Віталій Попович, Ярослав Скалат, Віталій Керестен, Вікторія Вибухова, Віталій Келемен) в Італійському дворику на площі Ринок, 6

20:00 – «Львів наодинці з Андрієм Содоморою» (Андрій Содомора (народився 1937 року) – письменник, перекладач, автор численних перекладів з давньогрецької і латинської мов творів античної літератури. Серед його авторських книг – «Жива античність», «Наодинці зі словом», «Під чужою тінню», «Сивий вітер», «Лініями долі», поетичні збірки «Наодинці зі Львовом», «Пригорща хвилин». Андрій Содомора: «Львів для мене – то не повість чи роман, а настроєві образки, новели, вихоплені з часового плину «світлини»...») у Музеї Соломії Крушельницької на вулиці Соломії Крушельницької, 23. Ціна: 20 грн.

Про це повідомили сьогодні, 3 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів