4-5 червня на Помісному соборі УАПЦ оберуть її нового предстоятеля

17:40 28 травня 2015 р.

Герб УАПЦ

Герб УАПЦ
Фото: wikimedia.org

Помісний соборі Української автокефальної православної церкви розпочнеться 4 червня о 9.00 із святої Літургії у храмі святого апостола Андрія Первозваного в Києві.

4-5 червня у Києві відбудеться V Помісний собор Української автокефальної православної церкви (УАПЦ), який буде присвячений 25-й річниці обрання першого Патріярха Мстислава (Скрипника). Головною метою проведення є обрання Предстоятеля Церкви та визначення напрямку розвитку церкви. 

Вєе визначено кількість делегатів (узгоджені їхні списки), які згідно запрошення зможуть отримати мандат та право голосу від свого деканату. За наявної інформації Соборо розпочнеться 4 червня о 9.00 із святої Літургії у храмі святого апостола Андрія Первозваного в Києві.

Після відправи пройде хресний хід на вулицю  Інституцьку та буде відслужено панахиду за героями Небесної сотні. А 5 червня у храмі святого апостола Андрія Первозваного відбудеться інтронізація Предстоятеля УАПЦ.

Про це інформують на сайті Львівської єпархії УАПЦ, де також повідомили: «Водночас, до проведення Собору архиєреями УАПЦ проведено велику роботу по аналізу внутрішньо-церковного стану єпархій, проведено декілька засідань архиєрейських соборів та обговорено кризові питання, які наявні у Церкві. Нещодавно у Львові пройшла робоча зустріч передсоборової комісії, яка формувала робочий процес проведення Собору та визначала осіб, які будуть відповідати за певні напрямки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів