28-30 липня на Львівщині пройде фестиваль «Woodstock Ukraine 2016»

15:00 25 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: cheline.com.ua

На території замку Свірж Львівсько ї області виступатимуть «The Snuff» (Чехія), «Скрябін», «Дай дарогу» (Білорусь), «Clock Machine» (Польща), «Wild Pig» (Польща) та українські рокери «Sinoptik», «Indytronics», «Fontaliza», «Detach», «Фіолет», «Тріставосемь», «Arlett» та «её».

«28-30 липня на території замку Свірж у Львівській області буде свято для меломанів – п’ятий фестиваль «Woodstock Ukraine 2016», – повідомили сьогодні, 25 липня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Організатори. розповіли: «Коли чуєш «Woodstock», то виникають асоціації зі славнозвісним рок-фестивалем США, який вперше пройшов в 1969 році під гаслом «Peace, Loveand Happiness» («Мир, любов і щастя»). Тоді на одній з ферм штату Нью-Йорк зібралося близько 500 тисяч гостей, аби послухати «The Who», Дженіс Джоплін, Джо Кокера, Джимі Хендрікса, Карлоса Сантану і багатьох інших музикантів».

Фестиваль «Woodstock Ukraine» відбувається вже п'ять років поспіль, останні два роки – у затишному та історичному місці – на території замку Свірж у Львівській області. Мета проекту – об'єднати українців з різних частин країни, підтримувати благодійний волонтерський рух в Україні, розвивати музичну культуру. Гасло фестивалю – «Мир, кохання», музика – як і у фестивалю «Woodstock’1969». Організатор та член правління ВБФ «Серце до Серця» Євгенія Баранська розповіла:

«Рішення проводити щорічний фестиваль «Woodstock» в Україні, як завжди підштовхнула ідея. Ідея створити місце, де молодь зможе спілкуватися на мові музики та свободи, місце, де ти можеш бути самим собою, відкинувши проблеми великого міста, поєднатися з природою, музикою та знайти нові знайомства з людьми, які мислять так само, як і ти: за мир, любов та музику.

Для нас важлива складова «Woodstock» – це виховання, поєднання молоді та розкриття потенціалу української рок-музики. Тут нові українські гурти мають змогу, з одного боку, показати свою творчість, а з іншого боку – побачити виступи західних рок-гуртів. Фестиваль завжди був та буде безкоштовним для відвідувачів, музиканти виступають, також, без гонорару – це константа.

Як організатори ми забезпечуємо інфраструктуру, чистоту, зручності та розваги, але й вимагаємо від відвідувачів виконання правил перебування на фестивалі – «Не палити», «Не смітити», «Не розпивати алкогольні напої», «Поводити себе доброзичливо та ввічливо», адже цей фестиваль зроблено волонтерами для волонтерів та соціально-відповідальних людей».

Відвідувачі зможуть насолодитися різними музичними стилями, познайомитися з новими іменами і наживо послухати вже відомих виконавців. Цього року вже заявлені такі команди: «The Snuff» (Чехія), «Скрябін», «Дай дарогу» (Білорусь), «Clock Machine» (Польща), «Wild Pig» (Польща), українські рокери «Sinoptik», «Indytronics», «Fontaliza», «Detach», «Фіолет», «Тріставосемь», «Arlett» та «её».

Організатор фестивалю – Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця», який проводить благодійні акції, щоб зібрати гроші для лікування та діагностики дітей. На зібрані кошти фонд закуповує медичне обладнання та безкоштовно передає у користування в обласн дитячі лікарні України. Впродовж десяти 10 фонд зібрав більше 25 мільйонів гривень.

Музиканти, глядачі та волонтери фестивалю «Woodstock Ukraine» живуть в наметовому містечку біля старовинного замку Свірж. Вхід безкоштовний, але потрапити на фестиваль зможуть тільки зареєстровані відвідувачі. Це, до речі, єдиний безкоштовний для глядачів фестиваль такого масштабу.

За три дні український Вудсток відвідує понад 10 тисяч людей, зарубіжні глядачі також полюбляють приїжджати, і половина музикантів з-за кордону. На Вудстоку працюють близько 150 волонтерів з різних куточків України, стати волонтером можна до 30 червня, заповнивши анкету на сайті фестивалю http://woodstock.in.ua/.

На території табору передбачена охорона, медпункти, магазини, кафе, працює кухня, душові кабіни, банкомат. Фестиваль по праву може вважатися найчистішим фестивалем – на території встановлюються сміттєві контейнери для сортування сміття, більше 150 біотуалетів. Під час проведення фестивалю і після закінчення гості і волонтери ретельно прибирають територію. Це принципове питання для організаторів і завдання - донести цей посил для учасників та гостей.

Зі слів організаторів, за кілька років існування фестиваль «Woodstock Ukraine» став улюбленим місцем і для гостей з інших країн. Фестиваль відбудеться 28-30 липня 2016 року на території замку Свірж у Львівській області».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів