250 миротворців вирушать зі Львова до ДРК

19:32 23 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

250 українських військових вирушать із миротворчою місією в Демократичну Республіку Конго.

Про це повідомили в четвер, 23 травня, на телевізійному «5 каналі», де також розповіли: «Урочисті проводи відбулися у військовій частині у Львові.
Українських армійців – вертолітників, саперів, водіїв, інженерів – загалом 250 військовослужбовців уже за кілька годин сядуть на спеціальний борт та вирушать у Конго для участі у миротворчій місії».

«Сьогодні ситуація в Конго дещо стабілізувалася, проте незаконні збройні формування продовжують турбувати місцеве населення. Тому українські бійці 18-го окремого вертолітного загону їдуть на підмогу», – поінформували також на «5 каналі».

«Там вони будуть проводити повітряне патрулювання, перевозити персонал ООН, цивільних і вантажі. В разі потреби – транспортувати важкопоранених і влаштовувати «демонстрацію сили», аби залякати нападників. Усі військовослужбовці мають бойовий досвід, воювали на сході», – розповіли також на «5 каналі».

«Щоб потрапити до африканського контингенту, бійці проходили жорсткий двотижневий відбір. На одне місце претендувало щонайменше по двоє осіб. Для поїздки кожен зробив по вісім обов'язкових щеплень», – повідомили також на «5 каналі».

«Провести військовослужбовців прийшли родичі та друзі. Батьки армійців зазнаються, що переживають за дітей, але заспокоюють – в Африку не так страшно, як на схід України», – поінформували також на «5 каналі».

«У Конго з 2012 року діє миротворчий контингент ООН. У його складі побувало понад тисячу українських військовослужбовців. Цього року ювілейна – 10 ротація. Українські військові там пробудуть півроку», – розповіли також на «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів