24-27 червня у Львові пройде вже шостий фестиваль «Alfa Jazz Fest»

12:45 24 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: day.kyiv.ua

Серед цьогорічних хедлайнерів джазового форуму в нашому місті – легендарний гітарист володар 20 премій «Grammy» Пет Метіні.

24-27 червня у Львові відбудеться вже шостій міжнародний фестиваль «Alfa Jazz Fest». Його концерти проходитимуть на трьох сценах в центрі Львова, де виступатимуть кращі джазові виконавці США, Європи та України.

Серед цьогорічних хедлайнерів «Alfa Jazz Fest»– легендарний гітарист, володар 20 премій «Grammy»Пет Метіні. Також у межах фестивалю дасть концерт відомий кубинський піаніст і трубач Артуро Сандоваль, який 2013 році музикант отримав «Presidential Medal of Freedom» особисто з рук президента США Барака Обами. Одним з хедлайнерів «Alfa Jazz Fest 2016» стане також відома джазова співачка Дайан Рівз.

26 червня у Львові виступить квартет триразового володаря «Grammy» Бренфорда Марсаліса зі спеціальним гостем відомим вокалістом Куртом Еллінгом. Не менш зірковим буде склад музикантів, які виступатимуть на сценах в центрі міста – на площі Ринок (24-27 червня) та біля Палацу Потоцьких (25-27 червня)

Зокрема, на Площі Ринок планується відкриття форуму за участю відомого українського піаніста, автора музики та аранжувань Вадима Неселовського, який представить програму з молодіжним симфонічним оркестром «ІNSO-Львів».  Один із корифеїв українського джазового руху Леонід Гольдштейн проведе серію джазових кінопоказів у парковій зоні.

Вперше за історію фестивалю з метою підтримки та просування молодих талановитих українських музикантів планується проведення «work-shop» Майкла Абене – відомого піаніста, композитора і аранжувальника одного з найвідоміших європейських біг-бендів: «WDR Big Band» та інші акції. Про це повідомили сьогодні, 24 червня, в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів