24-25 вересня у Львові – Дні європейської спадщини

10:36 24 вересня 2016 р.

Цього року Дні Європейської спадщини у Львові сфокусовані на темі «Сади і парки Львова: жива історія міста».

24-25 вересня у Львові вшосте пройдуть Дні європейської спадщини, в ході яких привертатимуть увагу громадськості до зелених просторів з точки зору їх історичної та культурної цінності. Представник Німецького товариства міжнародного співробітництва «GIZ» Наталія Тарнавчик зазначила з цього приводу: «Цього року від нашого проекту будуть дві квест-гри. Одна з них – це тротуарні історії. Гра полягає у тому, що в міському середовищі звертати увагу на такі елементи, які зазвичай залишаються поза увагою. В цьому випадку – це тротуарне покриття, плитка і потрібно буде знайти ці елементи у місті. Інша гра – це гра в елемент. Це вулиця плюс елемент. Тут більше буде акцент на різні архітектурні деталі».

У межах Днів європейської спадщини заплановані також цікаві та захопливі розповіді, екскурсії, публічні обговорення, панельні дискусії, лекції, ігри, презентації, піші прогулянки та велоекскурсії. Окрім того, впродовж місяця можна буде ознайомитися із трьома виставками, присвяченим історичним паркам Львова та їх творцям – «Місто. Дерево. Людина», «Арнольд Рерінг – мистецтво і природа в урбаністичному розвитку Львова» та «Історія в світлинах. Фотовиставка про парк І. Франка”.

Усі заходи в рамках Днів європейської спадщини – безкоштовні й базуються на ініціативі людей, яким не байдужа історія їхнього міста. Однак кількість місць на більшість заходів обмежена.

Реєстрація ж триватиме з 20 до 22 вересня на сайті «lviv.travel», а також з 10:00 до 18:00 за телефоном +38 067 37 07 845. Дні європейської спадщини проводитимуься управлінням туризму за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва «GIZ».

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів