2 квітня відбудеться акція «Львів у блакитному»

11:23 30 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, основним заходом місяця інформування про аутизм буде масовий флеш-моб біля входу в Ратушу.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 30 березня, «Щоденному Львову»:

«2 квітня – міжнародний день поширення інформації про аутизм. У Львові відбудеться серія акцій «Львів у блакитному», під час яких мешканцям та гостям нашого міста розповідатимуть про те, що таке аутизм, чому його не варто боятися та як можна підтримати дітей і дорослих, які живуть з аутизмом.

Основним заходом місяця інформування про аутизм є масовий флеш-моб біля входу в Ратушу, який продемонструє підтримку людей з аутизмом.  Організовують акції до Всесвітнього дня інформування про аутизм батьки дітей, які живуть з аутизмом, студенти Українського католицького університету та школярі Львівської лінгвістичної гімназії. 

Протягом місяця у Львові відбуватимуться кінопокази, лекції, флеш-моби, зустрічі у форматі «рівний рівному», а серед школярів проведуть конкурс короткометражок про аутизм. Окрім цього: 

у місті з’явиться соціальна реклама на тему «Ми – просто трохи інші!»; 

один із фасадів львівської будівлі буде прикрашений тематичним стріт-артом, який пояснює особливості сприйняття мови людьми з аутизмом; 

дві головні будівлі міста змінять своє освітлення на блакитне. Львів – перше місто в Україні, яке приєднається до міжнародної акції «Light it up blue». 

Керівник Львівської бізнес-школи Софія Опацька і мер міста Андрій Садовий заохочують одягтися у блакитне в міжнародний день поширення інформації про аутизм. 

Розклад подій

31 березня 

11:30 – відкриття виставки «Просто трохи інші» фотографа Кості Бєглова в головному корпусі Українського католицького університету. 

12:00 – відкрита зустріч Соломії Чубай зі студентами університету на тему «Коли ти мама особливої дитини (власний досвід)» (вул. Свенціцького, 17). 

1 квітня 

10:30 – вистава «Beautiful Карпати» у Першому українському театрі для дітей та юнацтва; розмова з керівником національного експерименту освіти дітей зі спектром аутизму Катериною Островською. Подія є активністю благодійного фонду «Відкрите серце» (вул. Гнатюка 11). 

14:00 – підсумки конкурсу короткометражок «Ми – просто трохи інші!» серед школярів, нагородження переможців (Львівська лінгвістична гімназія, вул. Кирила і Мефодія, 17а). 

19:00 – джазовий концерт Львівської школи джазу і сучасної музики в арт-кав’ярні «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35, 2й поверх «Дзиґи»). 

19:00 – живий ефір на студентському радіо Українського католицького університету «be GOOD radio» з лідером гурту «Мері» (вул. Свенціцького, 17). 

2 квітня

12:00 – прес-конференція в арт-кав’ярні «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35, 2-й поверх «Дзиґи»). 

13:00 – організована хода від школи-інтернату «Довіра» (вул. Короленка, 1) зупиняється біля входу до львівської Ратуші. 

13:20 – флеш-моб «Пазл»: учасники вишикуються у формі шматочка пазлу, тримаючи в руках блакитні кульки. 

14:30 – відкриття стріт-арту на вулиці Нижанківського від Софії Зайченко та Кості Бєглова. 

2 квітня – 16 квітня 

Фотовиставка Катерини Пікун, переселенки з Луганська, «Птах з одним крилом» у картинній галереї «Щось цікаве». Подія є активністю ініціативної групи батьків дітей з аутизмом при школі-інтернаті «Довіра» (площа Ринок, 13, дворик). 

3 квітня 

17:00 – перегляд художнього фільму «Темпл Ґрандін», обговорення фільму та дискусія з відомим психіатром Олегом Романчуком (Перша Львівська Медіатека, вул. Мулярська, 2а). 

19:00 – дискусія з відомим психіатром Олегом Романчуком на тему «Чому ми не знаємо відомих українців з аутизмом?!». 

21:00 – благодійна вечірка на підтримку дітей з аутизмом у Ринок зброї «Під Арсеналом». Вхід 30 грн. Зібрані кошти будуть спрямовані на облаштування кімнати побутової реабілітації у школі-інтернаті «Довіра» (вул. Підвальна, 5). 

Цікаво, що після приголомшливого успіху ініціативи «Львів у блакитному» минулого року, у 2015 р. про намір «одягти» своє місто у блакитне заявили активісти з Києва, Луцька, Харкова, Івано-Франківська та інших міст. 

Анонси й додаткову інформацію про заходи у рамках акції дивіться на сторінці проекту у соціальній мережі facebook – Львів у блакитному. 

Контактні особи: Христина Рудь, організатор, тел. 063 99 11 809, 067 66 19 096, hrystya.rud@gmail.com;  Наталія Гладка, представник ініціативної групи батьків дітей з аутизмом, тел. 096 460 35 30».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів