15 березня у Львові – хресна хода

19:18 5 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Український католицький університет

Як повідомили в четвер в Українському католицькому університеті, 15 березня, в хрестопоклінну неділю, у Львові відбудеться молитовна хресна хода.

«У хрестопоклінну неділю, 15 березня, вулицями Львова пройде молитовна хресна хода», – повідомили в четвер на сайті Українського католицького університету, конкретизуючи при цьому 

«Цього року ходу організовує Український католицький університет спільно з Львівською архиєпархією УГКЦ. Символом цьогорічної молитовної ходи буде березовий хрест. Керівник Духовно-пасторального відділу УКУ, о. Юрій Саквук, пояснив:

«У вересні 2014 бойовики та російські агресори обстріляли ракетними установками с. Побєда Луганської області. У результаті був знищений український військовий табір разом з технікою, але залишився неушкодженим березовий Хрест Господній, який був освячений на День Незалежності України, 24 серпня 2014 р.

Під час обстрілу не загинув ніхто з особового складу територіальної оборони і військового шпиталю. Цей хрест став символом сили духу українського народу та запорукою нашої перемоги в боротьбі за правду. Тому у молитовній ході замість традиційного хреста цього року буде березовий».

 Структура цьогорічного походу сперта на Хресній Дорозі яку православний патріарх Варфоломій подарував папі Івану Павлу ІІ. Як зазначає о. Юрій Саквук, «ця Хресна Дорога побудована на основі Євангелія – у ній немає історії про Вероніку чи падіння Ісуса Христа».

Ще однією особливістю хресної ходи є розважання Андрея Шептицького, які на молитовних зупинках читатимуть проректори УКУ разом із нашими студентами. «У рік, коли УГКЦ та УКУ відзначають ювілей митрополита Андрея Шептицького, ми вирішили нагадати його думки про те, як в час лихоліття, війни, люди повинні переносити страждання, зберігати вірність Богові, людям та Батьківщині», – розповів про концепцію цьогорічної молитви о. Юрій Саквук.

Священик наголосив, що УКУ прагне залучити максимально широке коло людей до молитовного ходу. Тому великий хрест по черзі нестимуть: військові, студенти, працівники обласної та міської ради, священики, волонтери, військові лікарі, переселенці з Криму та Донбасу, матері, студенти і викладачі УКУ та монахи різних згромаджень.

Молитовна хода розпочнеться о 15.00 від Храму св. Архистратига Михаїла на вулиці Винниченка, 22. А закінчиться біля Собор святого Юра (площа Юра, 5)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів