14 грудня у Львові – збір смаколиків і подарунків військовим на передовій

16:23 10 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: afishalviv.net

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, у неділю вихованці катехитичних шкіл збиратимуть на своїх парохіях (храм Положення Пояса Пресвятої Богородиці, храм Пресвятого Серця Христового, храм Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці та інші) смаколики й подарунки для військових.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 10 грудня, «Щоденному Львову», що в неділю вихованці катехитичних шкіл збиратимуть на своїх парохіях (храм Положення Пояса Пресвятої Богородиці, храм Пресвятого Серця Христового, храм Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці та інші) смаколики й подарунки для військових. У повідомленні також конкретизують:

«Львів’яни мають нагоду стати «агентами» Святого Миколая. З 8 грудня у Львові стартувала благодійна акція «Святий Миколай для військових».

Це спільна ініціатива волонтерських та благодійних організацій, приурочена до дня Св. Миколая, з метою збору медикаментів, коштів, одягу, смаколиків та дитячих подарунків для військових.  Завданням акції є виконати обов'язок стосовно ближнього, виявити своє милосердя, підтримку та громадянську позицію.

Начальник відділу «Служба міського голови» Львівської міської ради Анна Грапенюк зазначила: «Свято Миколая розпочинає цикл зимових свят і часто асоціюється у нас з подарунками та благодійністю. Ситуація, що склалася сьогодні у нашій країні, спонукає до ще більшого милосердя. Завдяки співпраці церкви, міста, волонтерських та громадських організацій, ми маємо нагоду проявити свій громадянський обов’язок, допомогу ближньому, милосердя і підтримку. Нашими найбільш потребуючими ближніми є військові, які захищають нас на Сході країни. Тому акція «Миколай для військових», що відбудеться у храмах нашого міста, буде хорошим і добрим прикладом допомоги і підтримки наших військових».

З 8 грудня ця акція стартувала в трьох корпусах Українського Католицького Університету – там триває збір смаколиків. Основні заходи відбудуться 14 грудня.

Так, в неділю у Львові відбудеться збір смаколиків та подарунків від дітей для військових, які перебувають в зоні АТО. Збір проводитимуть діти катехитичних шкіл на своїх парохіях (храм Положення Пояса Пресвятої Богородиці, храм Пресвятого Серця Христового, храм Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці та інші).

З 14.00 до 18.00 в приміщенні Будинку Офіцерів (вул. Театральна, 22) триватимуть майстер-класи для дітей військових із зони АТО з виготовлення різноманітних речей. Діти матимуть можливість привітати і підтримати своїх батьків, передати їм подарунки та зняти відео-привітання.

О 19.00 відбудеться благодійний концерт у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла. У програмі – духовні твори у виконанні молодіжних та дитячих хорів церкви та колективу «Modus Vivendi». 

Також в Архикатедральному Соборі Св. Юра, церкві Різдва Пресвятої Богородиці та Домініканському соборі будуть центри збору медикаментів, одягу, грошей та смаколиків для військових до дня Св. Миколая, які будуть відчинені з 14.00 до 18.00. Координатор проекту «Святий Миколай для військових» Галина Василиця повідомила також:

«В рамках акції ми ставимо перед собою точкові завдання: виконати обов’язок стосовно ближнього, особливо того, хто воює за нас, та проявити свою громадянську позицію. Цього року львів’яни та гості міста мають прекрасну можливість побути «агентами» Святого Миколая і своїми щирими проявами підтримати хлопців.

Акція вже стартувала в УКУ, де з 8 до 12 грудня при вході до корпусів стоятимуть скриньки, куди люди можуть покласти різні смаколики. Ми просимо, щоб це було щось таке, що не псується і приготоване від себе власноруч. 

Найбільша акція припадає на 14 грудня і включає кілька заходів. На перший будуть закликані катехити і діти недільних шкіл, які вчитимуться дарувати.

Це відбуватиметься у вигляді міні-акції «Мандаринки від дитинки», де діти зможуть принести різні смаколики для військових. А у храмах, залучених до акції, перед літургіями діти збиратимуть смаколики.

Також з 14.00 до 18.00 у Будинку офіцерів проходитимуть майстер-класи для дітей, батьки яких загинули або перебувають у зоні АТО. На цей захід ми плануємо запросити 60 дітей. Діти також зможуть зняти для батьків відеозвернення і власноруч виготовити подарунки. 

Остання акція відбудеться в Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла о 19.00. Це буде благодійний концерт духовної музики, де виступатимуть колективи Гарнізонного храму та дитячий хор. Вхід буде вільний, але стоятимуть волонтери зі скриньками та мішками для солодощів. 

Крім того, протягом дня у трьох місцях у Львові з 9 до 18.00 відбуватиметься збір важливих речей для військових: медикаментів для аптечки, одягу. У нас є спеціальні списки, що будуть розміщені на нашому сайті та місцях збору.

Наразі усі зібрані речі та кошти ми плануємо передати у Щастя та Дебальцеве. Волонтери від’їжджатимуть 17 грудня».

Своєю чергою, координатор заходів і програм Фундації Духовного Відродження УГКЦ Олена Карнаух розповіла:

«Благодійна організація «Фундація духовного відродження» була створена за підтримки УГКЦ і діє вже близько двох років. В лютому цього року події Майдану започаткували програму «Люди для Майдану», яка допомагала протягом кількох місяців тим, хто постраждав на Майдані, та родинам загиблих.

Зі серпня до Церкви почали надходити запити про допомогу військовим та про реакцію Церкви на всі ці події. З того часу Фундація започаткувала напрям «Люди для військових», в рамках програми «Люди для Майдану». Таким чином, ми взяли на себе медичний супровід, забезпечення військових аптечками, лікування поранених, які повертаються, психологічну допомогу родинам загиблих військових та роботу з військовими, що повернулися зі Сходу і мають труднощі, наприклад, з алкоголем.  

В рамках медичного напрямку ми допомагаємо з підготовкою і формуванням ліків, переданням їх військовим, лікуванням, протезуванням, реанімуванням, операціями. Спільно з лікарями, з якими співпрацювали ще з часів Майдану, намагаємося шукати можливостей на різні подібні потреби.

Робота з військовими, що мають певні труднощі з алкоголем, також поєднує в собі психологічну підтримку. Ми зібрали групу психологів, і при потребі до них можна звертатися. Також ми відправляли на санаторне лікування кілька родин поранених військових.

Різдвяні свята – це прекрасна нагода закликати всіх до допомоги та відновити цей імпульс в суспільстві. Адже зараз ми бачимо певний спад у цій справі, бо люди вже трохи втомлені. Тим не менш, хлопцям і далі необхідний певний набір речей, тим більше зараз, коли знижується температура. Ми працюємо з багатьма волонтерами і отримуємо від них конкретні запити, списки потреб та речей в конкретних частинах».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів