13 вересня у Львівській філармонії – «Шедеври німецької класики», 14-го – виступ гурту «Тріода»

14:16 12 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Львівська обласна філармонія

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в обласній філармонії, в неділю вона долучиться до підтримки літературно-мистецького часопису Національної Спілки письменників України «Дзвін» великим благодійним музично-літературне дійством «Нехай лунає Дзвін!».

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в обласній філармонії, в суботу, 13 вересня о 18.00 вона продовжувать відкриття нового сезону концертом «Шедеври німецької класики». В повідомленні також конкретизують:

«На музичному вечорі звучатиме увертюра до опери «Вільний стрілець» («Фрайшютц») німецького композитора Карла фон Вебера, яку виконає Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» під батутою австрійського диригента Георга Кугі. Неперевершена сопрано, примадонна Дюссельдорфської і Брюссельської оперНаталія Ковальова виконає «Чотири останні пісні» для сопрано з оркестром австрійського композитора Йоганна Штрауса. На завершення концерту прозвучить Симфонія № 8 німецького композитора Людвіга ван Бетховена.

Увертюра до опери «Вільний стрілець» («Фрайшютц») Вебера принесла композитору славу й звання національного героя. Гофман, натхненний увертюрою Вебера, писав: «Цим новим великим твором композитор спорудив собі пам'ятник, що створить цілу епоху в історії німецької опери…».

Наступний музичний шедевр «Чотири останні пісні» для сопрано з оркестром Йоганна Штрауса має у своїй основі пісні на пізні вірші Германа Гессе: «Перед сном», «Вересень», «Весна», і вірш Й. фон Ейхендорфа «На вечірній зорі». Сольну партію виконуватиме Наталія Ковальова (сопрано).

В інтонаціях Симфонія № 8 Людвіга ван Бетховена відчутна яскрава динаміка розвитку, гумор і легка життєва іронія, адже композитор ніби повертається назад у минуле й дивиться згори на увесь свій пройдений шлях. Ця симфонія за своєю концепцією органічно вливається у музичний простір одразу після «Чотирьох останніх пісень» Штрауса. Розвиваймося і ми завдяки силі музики. Не пропустіть масштабне музичне дійство, яке відбуватиметься у стінах філармонії!».

В обласній філармонії повідомили також у п’ятницю, що долучитися до підтримки літературно-мистецького часопису Національної Спілки письменників України «Дзвін» можна дуже просто. Для цього можна відвідати велике благодійне музично-літературне дійство «Нехай лунає Дзвін!» 14 вересня о 18:00 у Львівській філармонії, й тим самим підтримати українську поезію. В повідомленні також зазначено:

«Програму концерту розраховано на меломанів і читачів – поціновувачів української пісні в її сучасному представленні й талановитого художнього слова. Маємо нагоду насолодитися співом гурту «Тріода» – фіналіста проекту «Х-фактор», причаститися творчістю Дмитра Павличка, Валерія Шевчука, Юрія Андруховича, Миколи Петренка, Богдана Стельмаха та інших авторів «Дзвона». А водночас – допомогти часопису своєю присутністю.

За 75-річну історію друку «Дзвону», котрий завжди був душею Галичини, він зумів стати стійкою платформою для багатьох, тепер вже відомих митців слова. З його сторінок до читача уперше приходили твори, які поповнювали золотий фонд української літератури. Серед публікацій такі метри сучасної літератури, як Михайло Стельмах, Григорій Тютюнник, Павло Загребельний, Володимир Сосюра, Микола Вінграновський, Максим Рильський, Микола Бажан та безліч інших.

Тож нехай щастить вам, дорогі українці, на добрі справи! І – нехай завжди лунає «Дзвін»!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів