125-річчя від дня народження Йосифа Сліпого відзначили у Львові урочистою академією

20:28 19 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

Солісти, хор та оркестр заслуженої академічної капели України «Трембіта» виконали святкову мистецьку програму в соборі.

У Львівській міськраді повідомили в неділю, 19 лютого, що сьогодні в соборі святого Юрау Львові відзначили урочистою академією 125-річчя від Дня народження Патріярха Йосифа Сліпого. В урочистостях взяли участь у тому числі митрополит Ігоря Возьняк, духовенство й заступник голови Львівської обласної ради та облдержадміністраці – відповідно, Володимир Гірняк і Ростислав Замлинський.

Зокрема, Володимир Гірняк зазначив: «Днями минуло 125 років від Дня народження Йосифа Сліпого. Це людина – яскравий приклад віри в Бога, приклад любові один до одного, приклад вміння творити добро. Йосиф Сліпий очолив нашу Церкву у дуже важкий час. Це людина, яка зробила дуже багато для нас з вами. Наша щира подяка Йому за Його християнську науку».

Під час урочистої академії мистецьку програму виконали солісти, хор та оркестр заслуженої академічної капели України «Трембіта». Диригент – Микола Кулик, поетичне слово – Марія Христинич, автор проекту – Михайло Перун.

Про це повідомили сьогодні, 19 лютого, в прес-службі Львівської обласної ради, де також поінформували: «Варто зазначити, що сьогодні минає 15 років з дня єпископської хіротонії Ігоря Возьняка. Принагідно, від імені Львівської обласної ради Володимир Гірняк привітав митрополита з цією подією». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів