12-15 червня Львів уже вчетверте буде джазовою столицею Європи

16:56 10 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mylviv.com

Понад 100 музикантів виступатимуть зі сцен фестивалю «Alfa Jazz Fest» на площі Ринок, у подвір’ї Палацу Потоцьких і в Парку відпочинку імені Б. Хмельницького.

Незважаючи на почуття стурбованості, яке відчуває сьогодні кожен із нас, організаційний комітет щорічного міжнародного джазового фестивалю «Alfa Jazz Fest» підтверджує проведення заходу 12-15 червня у Львові. Про це «Дню» повідомила PR-спеціаліст Alfa Jazz Fest Ольга Кондратюк.

«Щорічно міжнародний джазовий фестиваль у Львові відвідує понад 30 тисяч гостей із різних країн світу. Джаз – музика свободи. У 2014 році фестиваль – гарний привід приїхати до Львова і переконатися, що Україна і Львів – одне з найбільш гостинних місць на планеті», – наголошує міський голова Львова Андрій Садовий.

На четвертому за ліком «Alfa Jazz Fest» понад 100 музикантів, як і у попередні роки,  виступатимуть з трьох сцен: в історичному центрі Львова – на площі Ринок, у подвір’ї Палацу Потоцьких, що на вулиці Коперника, 15, а також у центральному Парку відпочинку імені Богдана Хмельницького, де розташована головна сцена «Alfa Jazz Fest» імені Едді Рознера. А приїдуть до Львова найкращі джазмени Бразилії, Індії, США , Франції, Грузії, Австрії, Польщі, Великобританії, Німеччини України й Росії.

Уже підтвердили свою участь у «Alfa Jazz Fest» Ларрі Карлтон – американський джазовий, фьюжн, поп- і рок-гітарист, співак, екс-учасник групи Fourplay, володар чотирьох премій «Grammy»; Ді Ді Бріджуотер –  американська джазова співачка, володарка унікального голосу, що ставить її в один ряд з найкращими джазовими співачками ХХ століття; Еліан Еліаш – бразильська джазова співачка, піаністка, аранжувальник і композитор;Чарльз Ллойд – знаменитий американський джазовий музикант, тенор- і альт-саксофоніст, флейтист; Роберт Гласпер – американський джазовий піаніст і продюсер, володар премії «Grammy» в номінації «Кращий R & B альбом» за диск Black Radio (2012); Трілок Гурту – індійський перкусіоніст і композитор, чия творчість являє собою синтез традиційно індійської музики з джаз -ф'южн і world music; Бумбокс – відома українська група.

Повний список артистів організатори оголосять найближчим часом. А з 15 березня запрацює оновлений сайт фестивалю, натомість продаж квитків стартує з 1 квітня 

У рамках фестивалю також відбудеться урочиста церемонія вручення щорічної Міжнародної музичної премії ім. Едді Рознера «Alfa Jazz Music Awards» – однієї з найбільших музичних премій у джазовій музиці. Про це інформує львівський кореспондент київської газети «День» Тетяна Козирєва. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів