Замовника замаху на власника Львівського холодокомбінату затримали (відео, оновлено)

16:40 28 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: mvs.gov.ua

За словами заступника очільника Національної поліції Вадима Трояна, замовник замаху та його організатор домовилися про суму - 2 600 000 гривень.

Правоохоронці затримали замовника і трьох виконавців злочину, який трапився наприкінці серпня на Львівщині. Про це повідомив на прес-конференції заступник глави Нацполіції Вадим Троян.

«Один з бізнесменів пересувався з охороною на трьох автомобілях. Перший автомобіль був підірваний. Було три трупи. Один з автомобілів був обстріляний з кулеметів і автоматів», – розповів Троян.

Він також уточнив: «Хочу наголосити, що вчора був затриманий замовник цього злочину, який готувався за два місяці. Замовник зустрівся з організатором, домовився про суму – 2 600 000 гривень. За два місяці, коли там клали асфальт, вони заложили фугас, підтягнули під землею дроти».

За словами заступник глави Нацполіції, замовник і три організатори затримані в порядку визначеному Кримінально-процесуального кодексу, їм оголошені підозри. Про це повідомили сьогодні, 28 вересня, на телеканалі «Espreso», де також нагадали, що 28 серпня в Старому Селі в Пустомитівському районі на Львівщині вибухнув автомобіль. Унаслідокі теракту три людини загинуло. Підірваний позашляховик з трьома загиблими належав ПАТ «Львівський холодокомбінат».

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів під час брифінгу в середу, 28 вересня, що затримані готувалися до скоєння злочинів не лише на території Львова, а й на території інших областей і столиці. За його словами, замовник – уродженець Львова, а суд над ним відбудеться завтра.

Генпрокурор також повідомив, що один зі затриманих був бійцем АТО і проходив службу в батальйоні «Айдар». Юрій Луценко також зазначив: «Ми кваліфікуємо, як боротьбу кримінальних кланів за вплив і розподіл сфер впливу».

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що підприємець Богдан Копитко, на якого було скоєно замах, відомий в Західній Україні як кримінальний авторитет. Про це повідомили сьогодні, 28 вересня, в інформагенції «РБК-Україна».

Як інформував «ЩЛ», поліція затримала кілерів, які скоїли замах на бізнесмена, власника Львівського холодокомбінату Богдана Копитка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів