Затримано трьох підозрюваних у викраденні майданівця зі Львова Юрія Вербицького

12:15 24 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Про це повідомив начальник департаменту кримінального розшуку МВС Василь Паскал.

Начальник департаменту кримінального розшуку МВС Василь Паскал розповів на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної ради з питань розслідування протиправних дій правоохоронних органів та окремих посадових осіб під час масових акцій протесту, що в справі про викрадення громадського діяча Ігоря Луценка та вбивство активіста Майдану Юрія Вербицького затримано трьох людей. За словами Паскала, слідчі встановили, що до викрадення Вербицького і Луценка причетні 13 людей. Водночас він відмовився відповідати на запитання щодо викрадення тодішнього активіста Автомайдану Дмитра Булатова.

Повідомляючи про це сьогодні, 24 квітня, «Gazeta.ua» нагадує, що львівський сейсмолог, активіст Майдану Юрій Вербицький зник в ніч на 21 січня. Його викрали невідомі на очах в персоналу Жовтневої лікарні Києва разом з відомим громадським активістом Ігорем Луценком.

Натомість 22 січня в Бориспільському районі Київської області знайшли тіло невідомого із слідами катувань. Родичі впізнали Юрія Вербицького.

24 січня його поховали  на Личаківському кладовищі у Львові. Викраденому разом з Вербицьким Ігорю Луценку вдалося врятуватись. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів