Затримано крадіїв металу на цвинтарі у Львові

11:22 24 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

Працівники Кам’янка-Бузького відділу поліції, патрулюючи місто, зауважили на автобусній зупинці двох чоловіків, які помітно нервували й поводили себе підозріло.

«Двоє львів’ян демонтували металеві елементи з надмогильних пам’ятників на кладовищах», – повідомили сьогодні, 24 червня, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції, де також розповіли подробиці:

«Поліцейські групи реагування патрульної поліції Кам’янка-Бузького відділу поліції 23 червня о 05.00, патрулюючи місто, зауважили на автобусній зупинці двох чоловіків, котрі помітно нервували та поводили себе підозріло. При поверхневому огляді правоохоронці виявили  у них металевий елемент пам’ятника, а саме бронзову голову, а також лом, рукавиці та інший інструмент, спаковані у сумку.

Як в подальшому з’ясували поліцейські, тієї ночі зловмисники здійснили наругу над однією з могил на місцевому кладовищі – демонтували з пам’ятника бронзову голову фігури. Особи вандалів встановлені: обидва – львів’яни віком 27 та 40 років, один з них – раніше судимий.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання, над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Вчинене карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Встановлено, що ці ж зловмисники причетні до трьох крадіжок бронзових елементів з надмогильних пам’ятників на Янівському кладовищі у Львові, а також до скоєння інших подібних злочинів. Досудове розслідування триває».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів