Заступник начальника Львівської митниці організував схему поборів зі своїх підлеглих

12:36 20 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління поліції

Оперативники управління захисту економіки у Львівській області та слідчі військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України затримали заступник начальника Львівської митниці у службовому кабінеті.

Працівники управління захисту економіки у Львівській області  та військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України задокументували корупційну діяльність керівництва Львівської митниці ДФС України. Правоохоронці встановили, що один із її керівників організував схему поборів.

Зокрема, його підлеглі працівники повинні були сплачувати «данину», аби він посприяв у залишенні їх на посадах під час реформування митниці. Для того, щоб убезпечити себе від покарання та уникнути відповідальності, посадовець долучив до корупційної схеми старшого інспектора відділуконтрабанди цієї ж митниці у якості посередника.

У межах кримінального провадження, відкритого за частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України оперативники управління захисту економіки  у Львівській області та слідчі військової прокуратури задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди одним із керівників Львівської митниці й затримали цього посадовця в його службовому кабінеті.

Зокрема, він одержав від працівника відділу цього підрозділу 34 тисячі гривень та чотири тисячі доларів США. Натомість у посередника вилучили 1,6 тисячі доларів. Окрім того, у нього вдома знайшли ще 10 тисяч доларів, які він повинен був передати заступнику начальника Львівської митниці, який уже утримується в ізоляторі тимчасового тримання.

Відтак, оперативники Управління захисту економіки у Львівській області та слідчі військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України встановлюють інших посадових осіб, які можуть бути причетні до даної корупційної схеми.

Про це повідомили сьогодні, 20 січня, в прес-службі Львівського обласного управління поліції, де також опублікували фото з місця події. Як інформував «ЩЛ», заступник начальника Львівської митниці був затриманий під час одержання хабара.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів