Законопроект про застосування військових стандартів НАТО пройшов перше читання

13:10 18 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Парламент ухвалив у першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо військових стандартів, який має забезпечити врегулювання питання щодо застосування військових стандартів, у тому числі розроблених на основі стандартів НАТО.

За це рішення проголосували у вівторок, 18 грудня, 238 народних депутатів. У законопроекті пропонують доповнити Закон України «Про оборону України» новими термінами «військова стандартизація», «військовий стандарт», «стандарт НАТО» та «стандарт у сфері оборони держави-члена НАТО», пояснюється на сайті парламенту.

Законопроект також пропонує надати міністерству оборони України повноваження щодо забезпечення нормативно-правового регулювання у сфері військової стандартизації та визначення органу військової стандартизації, основна функція якого полягатиме в розробленні, прийнятті, скасуванні, відновленні дії, розповсюдженні та застосуванні військових стандартів, у тому числі тих, які прийматимуться на основі стандартів НАТО та стандартів у сфері оборони держав-членів НАТО. Проект закону пропонує ивкож внести зміни до Закону України «Про стандартизацію» стосовно не поширення сфери його дії на військові стандарти.

У пояснювальній записці до проекту закону нагадують, що НАТО розглядає стандартизацію як один із ключових факторів, який сприяє досягненню, підтриманню та удосконаленню взаємосумісності між військами/силами НАТО та країнами-партнерами. Крім того, забезпечення максимальної взаємосумісності Збройних сил України зі збройними силами держав-членів НАТО шляхом запровадження стандартів Альянсу є однією із цілей реформування ЗСУ.

Про це повідомили у вівторок, 18 грудня, в інтернет-виданні «Європейська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів