За «виправдовування» дивізії «Галичина» – тюрма (відео)

18:10 16 січня 2014 р.

Фото до новини

Комуністи протиснули сьогодні у Верховній Раді два «антифашистських» у лапках закони.

Верховна Рада в ручному режимі «прийняла» у четвер два «закони комуністів, які спрямовані проти руйнівників пам'ятників та тих, хто «заперечують злочини фашистів». Відповідні закони були подані за авторства комуністів Петра Симоненка та Ігоря Алексєєва.

Зокрема, «законом» № 2178а запроваджується відповідальність (до п’яти років позбавлення волі) за осквернення чи руйнування пам'ятників «спорудженого в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни». Інший «закон», № 2179а, вносить зміни у Кримінальній кодекс, якими передбачається покарання (до двох років тюрми) за «публічне заперечення чи виправдання злочинів фашизму, пропаганда неонацистської ідеології, виготовлення та (або) розповсюдження матеріалів, у яких виправдовуються злочини фашистів і їх прибічників».

Зокрема в цьому законі згадано «Ваффен-СС» та підпорядковані їй структури. Інформуючи про це сьогодні, 16 січня, «Українська правда» нагадує: «Як підрозділ саме «Ваффен-СС» у роки Другої світової була сформована Дивізія «Ґаліціен».

Повідомляє також «УП» й про те, що лідер Компартії Петро Симоненко на запитання цього видання «Чи може цей закон застосовуватись проти тих, хто пропагує ідеї УПА?», відповів: «А хіба в Нюрнберзькому процесі не визнано в документах, що ОУН-УПА були посібниками фашистів?».

Однак «УП» нагадує: «Ані ОУН, ані УПА не були засуджені на Нюрнбергзькому процесі, так само як і загалом Ваффен СС усіх формувань, в тому числі і російських».  

А відтак Верховна Рада своїми сьогоднішними «антифашистськими» в лапках законами, по суті, повернула Україну в СРСР, в котрому повсякчас відбувала підміна таких понять, як історія й пропаганда.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів