Ярослава Гадзала повторно відсторонено від посади президента НААН

11:21 18 травня 2021 р.

Фото до новини

Триває досудове розслідування історії про елітний позашляховик.

Вчора, 17 травня, ухвалою слідчого судді повторно відсторонено від займаної посади строком до 8 липня цього року керівника Національної академії аграрних наук,  підозрюваного  в отриманні  неправомірної вигоди.

Нагадаємо: 28 квітня 2021 року  Київський апеляційний суд за клопотанням слідчого  управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління  Нацполіції та процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора прийняв рішення щодо відсторонення від посади керівника Національної академії аграрних наук.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, пише Dailylviv.

Посадовець сприяв у призначенні на посаду керівника одного з державних підприємств, що входять у структуру НААН України. Натомість  новопризначений керівник мав не перешкоджати укладанню договорів про спільну діяльність між державним підприємством і конкретно визначеними суб’єктами господарської діяльності.

Також підозрюваний сприяв зарахуванню цієї ж особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків і подальшій передачі відповідних матеріалів на розгляд Президії НААН. За свою допомогу фігурант отримав «подяку» – елітний позашляховик.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що президентом НААН є Ярослав Гадзало.

Ексльвів'янина відсторонили від посади керівника НААН: за елітний позашляховик-хабар

Звання академіка за автомобіль: львів'янину, президенту НААН повідомили про підозру в одержанні хабара

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів