Янукович захистить Брюховичі?

22:04 8 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Мешканці Брюховичів, що поблизу Львова, просять Президента негайного відреагувати на ситуацію, що склалася у лісовому масиві за вул. Незалежності - Ряснянська, де розпочалося злочинне, масове вирубування дерев під будівництво приватних котеджів.

"Щоденний Львів" одержав і подає повний текст звернення-відкритого листа Президенту України Януковичу Віктору Федоровичу від членів територіальної громади смт. Брюховичі Шевченківського району м.Львова.

"Просимо Вашого негайного реагування на ситуацію, що склалася у лісовому масиві по вул. Незалежності - Ряснянська у смт. Брюховичі Шевченківського району м. Львова, де ( дивіться фото - ЩЛ) розпочалася злочинна, масова вирубка дерев під будівництво приватних котеджів.

На основі наказу Мінлісгоспу УРСР №142 від 22.09.1989 р. і рішень Львівського облвиконкому № 446 від 17.07.1970 р. та №14 від 12.01.1978 р. «Про затвердження переліку і границь територій, які резервуються для організації зон лікування, відпочинку і туризму», прийнятого на виконання Постанови Ради Міністрів УРСР від 10 грудня 1977 р. № 606, п. 2 Додатку до рішення встановлено таке: що в межах Львівської міської ради ліси Львівського лісгоспзагу та зелені зони смт. Брюховичі визначені як рекреаційно-курортний район для лікування, тривалого і короткочасного відпочинку населення м.Львова та інших населених пунктів.  

На час базового лісовпорядкування 2010 року і на даний час лісові ділянки кварталу 39-100 лісового фонду Брюховицького лісництва ДП «Львівський ЛСНЦ», який був створений у 2006 р. згідно з наказом Державного комітету лісового господарства №285, від 25.12.2006 році, є у постійному користуванні і обліковуються у ДП «Львівський ЛСНЦ» (Львівський селекційно-насіннєвий центр), а також на обліку Львівської міської ради. 

Станом на сьогоднішній день розпочалося варварське знищення лісів 1-ї групи рекреаційно-курортного призначення 44 кварталу оздоровчо-кліматологічного та селекційно-насіннєвого призначення на території Європейського вододілу. Слід зазначити, що вилучення таких лісів можливе тільки на підставі рішень Кабінету Міністрів України лише для соціальних потреб.  А таких рішень Кабінет Міністрів України не надавав.

Грубо порушуючи закон, зацікавлені особи із відомого злочинно-кримінального угруповання, за участю посадових осіб та депутатів Брюховицької селищної ради, цю унікальну за своїми природними властивостями курортну територію передали у руки приватних осіб для забудови котеджами. Відтак розпочалася суцільна вирубка унікального пралісу буків, дубів, грабів і сосен.

Під загрозою функціонування опинилась Львівська міська кардіологічна лікарня, яка  розташована в цій лісопарковій зоні і облаштована необхідним устаткуванням, теренкурами, відпочинковими майданчиками, розміщеними на території цього лісу, тобто пристосована під повний курс реабілітації кардіологічно хворих мешканців не лише Львівщини.

Таке свавілля розпочалося з 2004 р., коли Брюховицька селищна рада всупереч усім законам надала в оренду під будівництво спортивно-оздоровчих комплексів 19,1 га цієї рекреаційної території двом приватним фірмам: «Новобуддизайн» та «Буддизайн».

Не зважаючи на те, що Верховним і Вищим адміністративним судами скасовані всі незаконні рішення Брюховицької селищної ради, які проводилися з 2005 по 2011 р. та порушені кримінальні справи проти посадових осіб, шахраї утаємничено через Закарпатські суди, за позовом невідомих фізичних осіб, паралельно провели судові рішення, якими зобов’язано Брюховицьку селищну раду продати ці 19,1 га фірмам «Новобуддизайн» і «Буддизайн». Потім, «Новобуддизайн» і «Буддизайн»,  впродовж 2008-2009 років перепродали ділянки декільком іншим фірмам (які є підставними та належать власникам «Буддизайну» та «Новобуддизайну»): це ТзОВ «Лазурит 007» -  1,1248 га,  ТзОВ «Сервіс ПЕТ» - 4,2300 га,  ТзОВ «Самогородок» - 4,9700 га, ПП «Галицький достаток» - 3,000 га та ряду фізичних осіб як Устюгов Д.О – 2,036 га, Музика Р.В.  - 0,7000 га, Пакіж Н.М – 0,2424 га, Нога Г.С. – 0,2300 га та інших. Після цього «Нобуддизайн» і «Буддизайн» були зняті з державного реєстру.

Впродовж 2011-2012 рр. прокуратура заявила позови в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Державного агентства лісових ресурсів України, Львівської міської ради до кожної вищеназваної юридичної і фізичної особи про витребування майна від так званих «добросовісних набувачів».  Львівськими судами першої інстанції позови прокурора були задоволені. Однак Вищі господарські суди у 2013 році винесли вирок проти держави, проти громади, надавши дозвіл на знищення лісів, тобто на користь злочинного угруповання. Після цих рішень зразу ж розпочалася суцільна вирубка лісу. Територіальною громадою розпочато протести проти такого вандалізму.

Просимо негайного застосування радикальних заходів щодо:

1). Припинення вирубки лісів;

2). Створення робочої групи із фахівців в галузі юриспруденції, представників Верховної Ради, Кабінету Міністрів, представників профільних міністерств, правоохоронних органів  з метою комплексного розслідування цього масштабного, резонансного злочину;

3). Притягнення до відповідальності фігурантів цієї справи: посадових осіб, виконавців афери, суддів, що причинилися до знищення цієї винятково цінної екосистеми, яка за своїми унікальними властивостями століттями служила оздоровленню людей.

З болем у серці і надією на Вашу допомогу, закликаємо не допустити до повного знищення варварами ХХІ століття даного Господом Богом цього природного дару.

Додатки на  1, 2  та  7 аркушах. 

З повагою,  жителі смт. Брюховичі Шевченківського району м. Львова.

07.10.2013 р."

Фото (5) листа-звернення з підписами мешканців додаються.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів