Вищий спеціалізований суд скасував вироки районного у Львові щодо екс-правоохоронців

15:10 16 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ria.ru

Як повідомили у вівторок у прес-службі обласної прокуратури, ця установа домоглася в касаційній інстанції скасування незаконних судових вироків стосовно групи грабіжників з числа колишніх правоохоронців.

У прес-службі обласної прокуратури повідомили сьогодні, 16 грудня, що ця правоохоронна установа домоглася в касаційній інстанції скасування незаконних судових вироків стосовно групи грабіжників з числа колишніх правоохоронців. У повідомленні також конкретизують:

«Останні обвинувачувалися у підготовці та вчиненні в лютому 2012 року пограбування потерпілого із застосуванням насильства. Вони заволоділи його майном у сумі 4400 гривень, при цьому, внаслідок заподіяних тілесних ушкоджень потерпілий залишився інвалідом.

Додамо, що двоє злочинців на час скоєння злочину працювали в правоохоронних органах. Однин із них обіймав посаду інспектора ДПС відділу Державтоінспекції з обслуговування адміністративної території м. Львова та автомобільно-технічної інспекції при ГУ МВС України у Львівській області, інший – міліціонер спеціального батальйону судової міліції «Грифон» при ГУ МВС України у Львівській області.

За вчинення тяжкого та особливо тяжкого злочину, вироком Личаківського районного суду м. Львова в березні 2013 року одному із обвинувачених призначено покарання за ч.4 ст.187 КК України, із застосуванням ст.69 КК України, 3 роки позбавлення волі з конфіскацією майна, а це нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції вказаної статті (від 8 до 15 років). Іншим співучасникам суд призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі та на підставі ст.75 КК України звільнив від відбування призначеного покарання з прибуванням із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки.

Водночас, незважаючи на те, що за вчинення особливо тяжкого злочину судом першої інстанції призначено покарання одному із них нижче від нижчого, а двом іншим – умовний термін покарання, судом апеляційної інстанції в жовтні 2013 року рішення Личаківського районного суду м. Львова залишено без зміни. З огляду на те, що призначені засудженим покарання за вчинення корисливих злочинів із застосуванням насильства були очевидно несправедливими, прокуратура Львівської області оскаржила рішення судів першої та апеляційної інстанції стосовно них у касаційному порядку.

Суд касаційної інстанції підтримав позицію прокуратури щодо незаконності судових рішень у кримінальній справі стосовно групи грабіжників, у тому числі через м’якість призначеного їм покарання Відтак, у листопаді поточного року Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ незаконні оскаржувані судові рішення скасовано, а кримінальну справу направлено на новий судовий розгляд».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів