Вища рада правосуддя звільнила львівського суддю

18:32 20 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: vru.gov.ua

Суддя Сихівського райсуду Львова Еллі Радченко заборонила зносити ресторан-самобуд.

У Вищій раді правосуддя повідомили сьогодні, 20 лютого, що вона звільнила Еллі Радченко з посади судді Сихівського районного суду міста Львова за вчинення істотного дисциплінарного проступку, а також розповіли: «Доповідач – член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк –поінформував, що до Вищої ради правосуддя надійшло подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про звільнення судді Сихівського районного суду Львова Еллі Радченко на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України у зв’язку із вчиненням нею істотного дисциплінарного проступку».

«Дисциплінарну справу стосовно судді Еллі Радченко порушено на підставі дисциплінарних скарг Львівської міської ради від 20 січня, 27 лютого та 21 квітня 2017 року. Скаржник зазначав про істотні порушення норм цивільного процесуального права суддею Еллі Радченко під час розгляду заяви про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, які унеможливили реалізацію Львівською міською радою процесуального права – виконання судового рішення. У зв’язку з цим скаржник просив притягнути суддю Сихівського районного суду Львова Еллі Радченкодо дисциплінарної відповідальності», – поінформували також у Вищій раді правосуддя.

«Рішенням Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя №3313/3дп/15-17 від 18 жовтня 2017 року , залишеним без змін рішенням Вищої ради правосуддя № 63/0/15-18 від 16 січня 2017 року, суддю Еллі Радченко притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення її з посади судді», – розповіли також у Вищій раді правосуддя.

«Дисциплінарне провадження щодо судді Еллі Радченко здійснено згідно з передбаченою чинним законодавством процедурою. Рішення про притягнення судді Еллі Радченко до дисциплінарної відповідальності ухвалено Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя у межах визначених законом повноважень»,– підсумував Ігор Бенедисюк.

«Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Еллі Радченко з посади судді Сихівського районного суду Львова на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України», – повідомили також у Вищій раді правосуддя.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів