Вибухотехніки й кінолог перевіряли вночі у Львові повідомлення про «замінування» автомобіля

09:38 31 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Як повідомили у вівторок у прес-службах облдержадміністрації та облуправління МВС, на вулиці Торф'яній вибухового пристрою не виявлено.

31 березня о 00:16 невідома особа повідомила на телефон охоронця автомобільної стоянки ТзОВ «Автолюбитель-плюс» на вулиці Торф'яній, 12 у Шевченківському районі Львова про замінування одного з автомобілів на цій стоянці. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з «Планом дій …» у складі32 осіб та 10 одиниць техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону, припинено доступ сторонніх осіб.

Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження близько 220 автомобілів та території  автостоянки. О 02:30 пошукові роботи завершено – вибухового пристрою не виявлено.

Про це повідомили сьогодні, 31 березня, в прес-службі облдержадміністрації. Натомість у прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС інформують у понеділок:

«Сьогодні, 31 березня о 00:30, на номер «102» зателефонував охоронець автостоянки, що знаходиться у Шевченківському районі Львова. Чоловік повідомив, що до нього зателефонував невідомий і сказав, що один з автомобілів на стоянці заміновано, вибух станеться через 8 хвилин.

На місці працювали представники слідчо-оперативної групи міліції, кінолог, вибухотехніки та експерти Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ГУМВС України у Львівській області. Крім того, в огляді майданчику взяли участь представники інших екстрених служб.

Після ретельного огляду 220 автомобілів та території автостоянки працівники міліції вибухонебезпечних предметів не виявили. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до шести років. Правоохоронці проводять заходи з метою встановлення особи аноніма, який зробив  неправдиве повідомлення про замінування автомобіля на автостоянці».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів