Вибухівку під львівським дільничним пунктом міліції замаскували під сміття (відео)

19:18 14 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Сусідка дільничного пункту міліції розповіла: «Стояла банка чи з-під оливок, чи з-під консерви якоїсь, в яку вони скидали недопалки від сигарок, а коли міліціонер її відсунув від дверей – пролунав вибух».

Сьогодні, 14 липня, вранці у Львові пролунали вибухи. Невідомі заклали бомби на входах до дільничних пунктів міліції.

«Напевно, всі будинки чули, що тут живуть, бо такий сильний вибух, звук лунав», –розповів свідок.

9:00. Вулиця Плуговa. 24-річний лейтенант йде на роботу. Його відділок знаходиться у житловому будинку. Міна розірвалася при самому вході – просто під ногами.

За годину трапився ще один вибух на вулиці Юрія Липи – це сусідній квартал. І теж біля пункту міліції. Постраждала 30-річна дільнична.

«Там, де міліція, пішов дим. І крик. Жіночий крик. Такий страшнючий», – розповів свідок.

Правоохоронці –  в лікарні. Кожному вже зробили по кілька операцій. У лейтенанта – серйозна травма ока. Дільничній довелося видалити нирку й ампутувати ногу. Стан обох – критичний.

«Стан жінки при поступленні крайнє важкий, зумовлений крововтратами та травматичним шоком. мужчина 24 роки з множинними осколковими пораненнями нижніх кінцівок, живота і проникаючими пораненнями лівої орбіти», – прокоментувала головний анестезіолог Львова Зоряна Біда.

Увесь особовий склад міліції перевели на посилений режим чергування. Львів'ян просять бути пильними – адже бомби зловмисники маскували під побутові предмети та сміття.

«Стояла банка чи з-під оливок, чи з-під консерви якоїсь, в яку вони скидали недопалки від сигарок, коли він її відсунув від дверей, прозвучав вибух», – розповіла місцева жителька.

«Це може бути пов'язано не тільки із подіями в Мукачево, а й з подіями на сході, щоб дестабілізувати ситуацію в Західній Україні», – прокоментував начальник Львівського обласного управління міліції Дмитро Загарія.

Мешканці будинку, де сталися вибухи, тепер не випускають дітей на вулицю. Кажуть, якби не хмарна погода, то малеча б теж постраждала. Зазвичай малюки зранку гуляють біля під'їздів.

Свідок розповіла: «О 10 годині я вийшла на балкон, щоб подивитися, чи є діти, нікого не було, І тут зразу пролунав вибух. Та то так гахнуло, я от була на 7 поверсі з сусідською дитиною, ми дивилися мультики, то як гахнуло».

Підривників іще шукають. Вибухи в міліції кваліфікували як теракти.

Про це повідомили у вівтороу в програмі «Подробиці» телеканалу «Інтер». Його відео – за цим посиланням:

http://podrobnosti.ua/2047037-vibuhvka-u-lvov-bula-zamaskovana-pd-smttja-vdeo.html

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів