ВРП відсторонила від посади суддю зі Львова

11:00 17 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Вища рада правосуддя відсторонила на два місяці суддю Апеляційного суду Львівської області Зеновія Макойду від посади з позбавленням права на отримання доплат та направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з подальшим кваліфікаційним оцінюванням.

Підставою для прийняття Вищою радою правосуддя такого рішення стала заява УСБУ у Львівській області, в якій була викладена інформація щодо вчинку Зеновія Макойди, який ганьбить посаду судді, а саме керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. Після перевірки інформації, викладеної у заяві, члени дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя встановили, що дійсно суддя Зеновій Макойда притягувався співробітниками поліції до відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння – на суддю був складений відповідний адміністративний протокол.

І хоча суддя не був притягнутий до відповідальності у зв'язку із закінченням строків для такого виду покарань, постановою суду, який розглядав протокол, було встановлено факт перебування судді напідпитку. Враховуючи, що суддя своїми діями порушив норми діючого законодавства, загальноприйняті норми моралі та поведінки і вчинив дії, що можуть завдавати шкоди авторитету правосуддя, було прийнято рішення притягнути його до дисциплінарної відповідальності.

Про це повідомили в понеділок, 17 грудня, на сайті «Верховенство права».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів