Військова прокуратура Львівського гарнізону відкрила кримінальні справи щодо керівників органів влади

12:00 28 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки військової прокуратури Західного регіону України в інтернет-мережі «Facebook»

Військовою прокуратурою Львівського гарнізону встановлено, що посадові особи окремих сільських рад самоусунулись від покладених на них обов'язків під час проведення чергової хвилі часткової мобілізації.

Упродовж п’ятої та шостої хвиль мобілізації зі сіл Кривка та Присліп Турківського району Львівської області внаслідок неналежного оповіщення органами місцевого самоврядування громадян, які підлягали призову за мобілізацією, не поставлено до військкомату жодного військовозобов'язаного. За вказаними фактами військовою прокуратурою Львівського гарнізону внесені відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період) Кримінального кодексу України.

Як зазначив заступник військового прокурора Львівського гарнізону Максим Пандяк, аналогічні порушення виявлені і в місті Судова Вишня й селах Пнікути та Маломокряни Мостиського району Львівської області, де під час проведення п’ятої й шостої хвиль мобілізації мобілізаційний план з оповіщення та поставки людських ресурсів до військкоматів не виконаний. Також не забезпечили належне оповіщення військовозобов'язаних і в селах Зубра, Пасіки Зубрицькі та Скнилові Пустомитівського району Львівської області. За всіма вказаними фактами військовою прокуратурою внесені відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період) Кримінального кодексу України.

За інформацією військового прокурора Івано-Франківського гарнізону Віталія Вдовитченка, прокуратурою гарнізону в Єдиному реєстрі досудових розслідувань також зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України, яке цього ж дня скероване за підслідністю до УМВС України в Івано-Франківській області. Бо з’ясовано, що секретар Городенківської міської ради перешкоджав діяльності військовослужбовців Снятинсько-Городенківського райвійськкомату при здійсненні оповіщення та забезпечення процесів мобілізації.

Військовий прокурор Рівненського гарнізону Володимир Волик повідомив, що у Рівненській області голова Вирівської сільської ради Сарненського району, недбало ставлячись до виконання своїх службових обов’язків, не забезпечив виконання мобілізаційних заходів. У результаті цього із 112 осіб оповіщено лише двох. За даним фактом військова прокуратура Рівненського гарнізону зареєструвала кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 367 (службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди державним інтересам) Кримінального кодексу України.

Питання додержання та виконання посадовими особами всіх рівнів законодавства, пов'язаного із проведенням часткової мобілізації в країні під час особливого періоду, перебуває на постійному контролі у військовій прокуратуріЗахідного регіону України.

Про це повідомили сьогодні, 28 липня, в прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів